Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Ιστορική ευκαιρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιστορική ευκαιρία

Επισημαίνοντας την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών, με συνέντευξη στο Euractive ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι απηύθυνε στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις κάλεσμα για αντιμετώπιση της ανόδου της Ακροδεξιάς και του δόγματος της λιτότητας.

"Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία" τόνισε, υποδεικνύοντας μάλιστα στους σοσιαλδημοκράτες, που σημειώνει ότι έπεσαν "στην ασημαντότητα", το παράδειγμα του Τζ. Κόρμπιν, ο οποίος "δείχνει ότι η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί να πετύχει μόνο με ένα σαφώς αριστερού προσανατολισμού μανιφέστο. Είναι δουλειά της Αριστεράς να πιέζει τους σοσιαλδημοκράτες ώστε να ενθαρρύνει, τουλάχιστον κάποιους από αυτούς, να εγκαταλείψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους" τόνισε ο Γερμανός αριστερός ηγέτης επισημαίνοντας τη σημασία της αριστερής ενότητας "για να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους ένα κοινό οικονομικό, κοινωνικό, δημοκρατικό και ειρηνικό μέλλον, κόντρα στην αποσύνθεση της Ευρώπης για την οποία δουλεύουν η Ακροδεξιά και τμήματα των συντηρητικών".

"Μια Ευρώπη των λαών, όχι των τραπεζών και των εταιρειών", με ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών και ουσιαστική μετατόπιση του ρόλου της ΕΚΤ ώστε να σταματήσει η χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία και να στεγνώσουν οι φορολογικοί παράδεισοι, είπε ο Γκίζι, φέρνοντας στο προσκήνιο το πρόταγμα του Μανιφέστου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και εγκωμιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL