Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προκαταρκτική εξέταση για πιθανή παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας ζήτησε να ερευνηθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης αναφορικά με την καταγγελλόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Β. Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας η οποία ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών. Αφορμή για την εντολή του εισαγγελέα στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων έχουν καταδικάσει από προχθές τόσο το Γραφείο του Πρωθυπουργού, που αναφέρεται σε «δήθεν πληροφορίες» και τονίζει ότι η διαρροή «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα», βάλλοντας κατά του Κ. Μητσοτάκη, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε "αγανάκτηση για τη διαρροή δήθεν απόρρητων δαπανών του ΥΠΕΞ».

ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Ν.Δ.: Φίμωση από Μαξίμου!

Σπέκουλα με το θέμα επιχείρησε χθες το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και, αργότερα, η Ν.Δ., με κοινή γραμμή την καταγγελία της κυβέρνησης για φίμωση του Τύπου! "Αναμένεται η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν τη φίμωση του Τύπου και τη διαστρέβλωση των ειδήσεων", ισχυρίστηκε το ΚΙΝΑΛ.

Ας καταλάβει, επιτέλους, η αποχωρούσα κυβέρνηση ότι οι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν", ανέφερε η Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως "το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο