Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Βασ. Κόκκαλης: Έτοιμη η τροπολογία για το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασ. Κόκκαλης: Έτοιμη η τροπολογία για το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης δεν μπόρεσε να δεσμευτεί απέναντι στους αγρότες ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία της κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή, τονίζοντας βέβαια ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί στη Βουλή».

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός εξήγησε πως ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν οι αγρότες υπήρξε το ζήτημα της νιτρορύπανσης, λέγοντας ότι «θα υπάρξει η προκήρυξη του μέτρου για μικρούς γεωργούς προς αντιστάθμισμα όσων βγήκαν εκτός νιτρορύπανσης».

Επίσης ο υφυπουργός σε δήλωση του είπε ότι υπήρξε συνάντηση και με παραγωγούς του τσίπουρου και συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τον περιορισμό στον χρόνο απόσταξης, και πως ο ίδιος είχε επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το ζήτημα. «Επικοινώνησα με τον κ. Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ ο οποίος μου είπε πως είναι σε επαφή και με τις Περιφέρειες και ότι από τη Δευτέρα θα διευκρινιστεί επιτέλους το θέμα, ώστε να μπορέσουν να βράσουν οι αμβυκούχοι» τόνισε.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το ζήτημα της χορήγησης των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, με τον κ. Κόκκαλη να δεσμεύεται ότι «δεν θα υπάρξουν αδικίες, θα γίνουν διορθωτικές ενέργειες και όσοι πληρούν τα κριτήρια του νόμου και της ευρωπαϊκής κοινοτικής νομοθεσίας δεν θα αποκλειστούν».

Τέλος σχετικά με τον φόρο στο κρασί, ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι ο φόρος θα καταργηθεί, καθώς υπάρχει μεταξύ άλλων υποχρέωση και σεβασμός στην απόφαση του ΣτΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL