Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Οι τρεις πυλώνες της δεξιάς πολιτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι τρεις πυλώνες της δεξιάς πολιτικής

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι την πολιτική της Ν.Δ. να ξεδιπλώνεται σε τρεις πυλώνες:

Ο πρώτος είναι η επένδυση στην καταστροφή. Ο Κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει την έξοδο στις αγορές. Είναι η τελευταία του ελπίδα να αντλήσει κάποιο πολιτικό όφελος, αφού όλα δείχνουν ότι οι πολυαναμενόμενες, από τη Ν.Δ., περικοπές στις συντάξεις δεν θα εφαρμοστούν. Στην προσπάθεια αυτή, ο Κ. Μητσοτάκης σπεκουλάρει καθημερινά με τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου προσπαθώντας να στήσει ένα αφήγημα οικονομικής επισφάλειας. Η χθεσινή αναβάθμιση των συστημικών τραπεζών από τη Fitch και η παρέμβαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μάλλον δεν πρέπει να τον έκαναν πολύ χαρούμενο.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η επένδυση στην ακροδεξιά ρητορική. Ο Α. Σαμαράς έχει πάρει πάνω του την υπόθεση, ουρλιάζοντας για τη μία και ελληνική Μακεδονία και για τις ορδές των λαθρομεταναστών που μας απειλούν. Η έλλειψη ψυχραιμίας που διαπερνά τον λόγο του δείχνει ότι τα μαντάτα από τη Novartis είναι πολύ κοντά. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι διαβεβαιώσεις του Κ. Μητσοτάκη ότι “στη Ν.Δ. δεν υπάρχουν ακροδεξιοί” έχει πάει περίπατο. Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά τον περιμένουν και στη γωνία.

Τέλος, ένας τρίτος πυλώνας, είναι... οι ψεκασμοί. Τις τελευταίες ημέρες βγαίνει ξανά στην επιφάνεια το γεγονός ότι η Ελληνική Αγωγή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη είναι ένα κέντρο μαζικής αναπαραγωγής θεωριών συνωμοσίας και αρχαιοελληνικής φυλετικής ανωτερότητας της δεκάρας. Ξέρετε για ποιον Άδωνι Γεωργιάδη μιλάμε. Αυτόν που φώναζε ότι η Κοινωνιολογία στα Λύκεια θα κάνει τα παιδιά μας αριστερά.

Αυτοί υπόσχονται “να επαναφέρουν τη χώρα στην κανονικότητα”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL