Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση / Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση / Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη διαμόρφωση του βασικού άξονα των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των περιφερειακών συσκέψεων ανά την Ελλάδα όπου συζητήθηκε η στρατηγική και η κατεύθυνση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την Π.Γ. και το Π.Σ. είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο, το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει καταλήξει στον κορμό των υποψηφιοτήτων στις μεγάλες περιφέρειες και δήμους.

Οι συνεργασίες που θα προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ως γνώμονα τις προγραμματικές συγκλίσεις αλλά και τα αυτοδιοικητικά κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολιτικό στίγμα που επιδιώκουν να δώσουν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του κόμματος είναι οι νικηφόρες συμμαχίες σε αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση με κριτήριο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών που θα δώσουν σαφείς απαντήσεις και προοπτική στις πόλεις και τις γειτονιές.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως η άποψη που επικρατεί τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά στις κομματικές διεργασίες είναι η στήριξη των σημερινών δημάρχων που είχαν εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι πιθανό να στηριχθούν σημερινοί αιρετοί οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το κόμμα. Αυτό, όπως είναι λογικό, μπορεί να σημάνει και στήριξη υποψηφίων που προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., με τη Φ. Γεννηματά ωστόσο να δείχνει πως... τρέχει να προλάβει εξελίξεις, δίνοντας χρίσματα ανά την Ελλάδα.

Η συζήτηση αυτή θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου. Εκτός από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την Κεντρική Επιτροπή θα απασχολήσουν και οι ευρωεκλογές, με τις διεργασίες στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις εργασίες των οργάνων του ΚΕΑ, όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη συγκρότησης μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος και η ανασυγκρότηση του κόμματος αφού, όπως επιβεβαίωσε και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, θα αποφασιστεί και θα εκλεγεί η δομή του ανώτατου κομματικού οργάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL