Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Γιατί γελάτε, κύριοι; Εγώ ειμί το φως και όχι ο πυρσός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί γελάτε, κύριοι; Εγώ ειμί το φως και όχι ο πυρσός

Εγώ είμαι με τον Αρχηγό. Και μια χαρά τα λέει, και μια χαρά τα κάνει. Έστειλε το Μαράκι να "διαπραγματευτεί" υπογείως υποσχόμενη στον Ζόραν ότι όλα θα αλλάξουν όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. Το Μαράκι ήπιε τον καφέ του και έκανε το καθήκον του, όπως τότε που έκρυβε τις πληροφορίες ως καλή δημοσιογράφος κάτω από το μαξιλάρι της.

Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός έχει σπάσει τα πόδια του να γυροφέρνει τη χώρα όπου με εθνικιστικό πρόταγμα επιχειρεί να συγκινήσει και τους τελευταίους "αγνούς" πατριώτες που δεν φαίνεται να απαγκιστρώνονται από τη Χ.Α.

Ο εθνολαϊκισμός έχει κατακυριεύσει τον αντιπολιτευτικό λόγο της Ν.Δ. και η όποια σοβαρή φωνή κριτικής σκεπάζεται από μια οχλοβοούσα, μονοσήμαντη συνθηματολογία. Δεν αρκεί που βλέπουν καταστροφές παντού, υπόσχονται χειρότερες. Έχουν αρχίσει να πιστεύουν ακόμα και τα fake news που τα φίλιά τους ΜΜΕ κατασκευάζουν.

"Δώσατε το εθνικό ζήτημα για να πάρετε τις συντάξεις" ήταν η γραμμή της εβδομάδας με την οποία η Ν.Δ. απάντησε στις θετικές δηλώσεις των έξωθεν. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν το εθνικό της Ν.Δ. περιλαμβάνει έστω και ψήγματα κοινωνικού ή περιορίζεται μόνο στις φουστανέλες, όταν για παράδειγμα εμμένει στην κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για να εγκαθιδρύσει το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Την ώρα που η Ν.Δ. στριμώχνεται υπό το βάρος των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis... τα βλέμματα «κέρδισε» το νέο της σήμα, το οποίο πρέπει να προσμετρηθεί στις ελάχιστες επιτυχίες της κι ας υπερέβαλαν οι "κακές γλώσσες" σε χαβαλέ και likes στο Facebook διαφημίζοντας την εκσυγχρονιστική διάθεση του Αρχηγού.

Το νέο σήμα αντικατοπτρίζει την αλήθεια της Ν.Δ., το χάος της πολιτικής σκέψης, την αντιφατικότητα, τον πολυσχιδισμό της και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, τριγωνικό, όπως οι συναλλαγές που συνήθιζαν, όπως η διαπλοκή που έκαναν καθεστώς στη χώρα, όπως τα τρίγωνα της αμαρτίας τους...

Πέτυχε πλήρως τον επικοινωνιακό του στόχο, διότι ένα αδιάφορο εικαστικό αποτέλεσμα με το οποίο κανείς δεν θα ασχολιόταν κέρδισε επάξια μια θέση στην επικαιρότητα της επόμενης μέρας. Ενώ κανείς δεν αναρωτήθηκε, για παράδειγμα, πόσα λεφτά σκορπάει ο Αρχηγός στις φιέστες του, παρά το κόκκινο δάνειο της Ν.Δ.

Το νέο σήμα της Ν.Δ. έχει μήνυμα προφανές, εύληπτο, δημιουργικά ασαφές και χωράει τα πάντα... δεξιά, ακραία δεξιά, ακροδεξιά. Μόνο στο κέντρο πάσχει. Ο πυρσός ίσως να μη φαίνεται τόσο καθαρά, αλλά στον σκοταδισμό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού τα φώτα είναι σβηστά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL