Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Λεονταρίζουν ψευδόμενοι και λουφάζουν αποκαλυπτόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λεονταρίζουν ψευδόμενοι και λουφάζουν αποκαλυπτόμενοι

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου. Του Σταυρού. Όταν τη Ν.Δ. και τα φίλια προς αυτή μέσα διαπέρασε αυτή η τόσο γνωστή τους ανατριχίλα της απογοήτευσης. Αφορμή ένα τηλεγράφημα του ΑΠΕ που έβαλε τα νεύρα τους σε δοκιμασία και ενεργοποίησε τον γνωστό μηχανισμό της πάλαι ποτέ “Ομάδας Αλήθειας”, που βάλθηκε να “σταυρώσει” το ΑΠΕ που είχε το θράσος να παίξει με τα νεύρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και με το υπόβαθρο του πολιτικού αφηγήματος της Ν.Δ. που έχει θεμελιωθεί πάνω στο ντε και καλά κόψιμο των συντάξεων.

Όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων το ΑΠΕ” η με συνοπτικές διαδικασίες ετυμηγορία της Πειραιώς. “Φιάσκο του ΑΠΕ με τις συντάξεις: Διαψεύσεις από παντού και νεύρα στην κυβέρνηση” ακολούθησε το "Πρώτο Θέμα". “Αλαλούμ με το ΑΠΕ για τις συντάξεις - Προπαγάνδα Μαξίμου” το iefimerida. “Κατακραυγή για το ΑΠΕ” από την ηλεκτρονική έκδοση των "Νέων". Αυτοί ήταν ορισμένοι μόνο από τους οργίλους τίτλους που η Νέα Δημοκρατία υπαγόρευσε στις 14 Σεπτεμβρίου κατά του ΑΠΕ που τόλμησε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες του Πρακτορείου από την Ευρώπη που έδειχναν μη περικοπή των συντάξεων δύο ημέρες πριν την παρουσία του Κυριακού Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Το ότι όλα όσα δημοσίευσε τότε του ΑΠΕ ήρθαν να επιβεβαιωθούν μέσω της "Καθημερινής" που αποκάλυψε χθες πληροφορίες από το περιβάλλον της καγκελαρίου Μέρκελ ότι και εκείνη συμφωνεί με την αναστολή- αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων ήταν μάλλον ψιλά γράμματα για τους πρόθυμους κονδυλοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παράλληλα ήταν και ακόμη ένα χαστούκι στους πολιτικάντηδες της Πειραιώς που εξακολουθούν να λεονταρίζουν ψευδόμενοι και να λουφάζουν αποκαλυπτόμενοι.

Η περίπτωση του ΑΠΕ δεν ήταν η πρώτη ούτε και η μοναδική. Όπως και τα μικροπολιτικά τερτίπια της Ν.Δ. έναντι της περικοπής ή όχι των συντάξεων δεν είναι το μοναδικό δείγμα υποκριτικής γραφής για την αξιωματική αντιπολίτευση. Τα όσα έχουν προς το παρόν αποκαλυφθεί αλλά και όσα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τη στάση της Ν.Δ. για το “Μακεδονικό” θα κάνουν την υπόθεση των συντάξεων να μοιάζει με πταίσμα και το κακό είναι ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουν και το ΑΠΕ πρόχειρο για να το “σταυρώσουν”, αλλά θα πρέπει να τα βάλουν με την "Καθημερινή" και τον Μανόλη Κοττάκη που τους έχουν κάνει άνω - κάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL