Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί

Καταρρίπτονται μέρα με την ημέρα και ένα προς ένα τα όσα επιχειρήθηκε να φορτωθούν σε έναν νεκρό που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ανυπεράσπιστος την ώρα της δολοφονίας του. Ανυπεράσπιστος και μετά θάνατον. Ανυπεράσπιστος μπροστά στα όρνεα που, ντυμένα τον μανδύα του πιο σκοτεινού συντηρητισμού, φρόντισαν να του φορτώσουν όλα τα “κουσούρια” που ο δήθεν καθωσπρεπισμός τους αρνείται να αποδεχτεί. Του φόρτωσαν μαχαίρια, του χρέωσαν αμόκ και επιθετικότητα, του φύτεψαν μανίες και επικινδυνότητα. Τον βάφτισαν δημόσιο κίνδυνο.

Άσε που ήταν άρρωστος και ανώμαλος και άρα κλασική περίπτωση επικίνδυνου ληστή. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν παρία ώστε να βρει τον θάνατο που του άξιζε; Πόσα άλλα κουσούρια να είχε πάνω του ώστε να δώσεις συγχωροχάρτι στον φιλήσυχο πολίτη που είδε το μαγαζάκι του να κινδυνεύει; Πόσα παραπάνω ενοχοποιητικά στοιχεία να του φορτώσεις ώστε να έρθεις κι εσύ στη θέση του “νοικοκύρη” της Γλάδστωνος;

Κι έρχονται τώρα ένα - ένα τα βίντεο και οι μαρτυρίες ανθρώπων και καταρρίπτουν τους μύθους και τα ψέματα, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της βαρβαρότητας, που μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια φριχτή αλήθεια που αρχίζει και αχνοφαίνεται στον πεζόδρομο του κέντρου της Αθήνας. Μια αλήθεια που φαντάζει τόσο αισχρή όσο κανείς μας δεν φαντάστηκε όταν τα αρχικά σενάρια που έδιναν κι έπαιρναν στα ΜΜΕ ήταν εμπλουτισμένα με ακονισμένα μαχαίρια, με επικίνδυνα πρεζόνια και οροθετικούς φονιάδες. Ότι έπρεπε για να αφιονισθεί το πλήθος των καθωσπρέπει νοικοκυραίων και να ουρλιάξει στα γκάλοπ της Τατιάνας “καλά του κάνανε του πούστη”.

Και τώρα; Τώρα που έφυγαν από τη μέση τα μαχαίρια; Τώρα που απομακρύνεται και αυτή η εκδοχή της ληστείας; Τώρα που εμφανίζεται σε νέο βίντεο ένας άνθρωπος φοβισμένος και τρομαγμένος που δείχνει να ψάχνει καταφύγιο, τι; Τι θα μας πουν οι by the book συνδικαλιστές για τις χειροπέδες;

Τι θα μας πουν οι τρομαγμένοι περαστικοί που έσπευσαν να λιντσάρουν τον αιμοσταγή ληστή; Τι θα μας πει η τηλεοπτική και ηλεκτρονική ώχρα που σκύλεψε το τσαλαπατημένο κορμί ενός ανθρώπου στον οποίο φορτώθηκαν όλα τα απαραίτητα “κουσούρια” ώστε να δικαιολογηθεί η δολοφονία του; Κι επειδή δεν πρόκειται να πουν τίποτα όλοι αυτοί, ας τους πούμε εμείς. Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL