Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Ψάχνοντας τον εκπρόσωπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψάχνοντας τον εκπρόσωπο

Όταν δύο κόσμοι είναι παράλληλοι, δεν τέμνονται και δεν συναντιούνται ποτέ. Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας, που επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα που κληρονόμησε από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ - από τα Μνημόνια και την κοινωνία της κρίσης έως το "Μακεδονικό". Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο "Μακεδονικό" κρύβεται πίσω από την εκπρόσωπό του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται (και μάλιστα από την "Καθημερινή") διά της εκπροσώπου του να ενημερώνει τον Ζάεφ, πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΠΓΔΜ, ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει λύση για το όνομα εφόσον οι ΑΝ.ΕΛΛ. συμφωνήσουν με τη λύση! Μια χρήσιμη πληροφορία για εκείνον που κάθεται στην απέναντι από την Ελλάδα πλευρά του τραπεζιού...

Την ίδια ώρα, το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ και ο ειδικός συντάκτης του Βίκτορ Νούμελιν γράφουν ότι ο Αλ.Τσίπρας ακούγεται ακόμη και για Νόμπελ Ειρήνης επειδή προχώρησε τη συμφωνία των Πρεσπών!

Αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τις δικές του υποχρεώσεις. Πρώτον, πρέπει να αλλάξει το σήμα της Ν.Δ. Αναγκαίο ένα "μπότοξ" σε ένα κόμμα που σήμερα γιορτάζει τα 44 χρόνια του... Δεύτερον, πρέπει να πει του Κωστή Χατζηδάκη να ξαναγράψει το πρόγραμμα της Ν.Δ. χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων - που ο Τσίπρας πέτυχε να μην κοπούν. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μέσα στην ελληνική Βουλή είχε προειδοποιήσει τον επίτροπο Μοσκοβισί "να προσέχει τι λέει", γιατί η Ν.Δ. έχει συντάξει το πρόγραμμά της με βάση τις περικοπές συντάξεων. Τρίτον, ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρει πρόσωπο που θα εκπροσωπεί σοβαρά τη Ν.Δ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. επέμενε την Τρίτη, δηλαδή μετά την αποκάλυψη της μίας ή των δύο συναντήσεων της εκπροσώπου της Ν.Δ. με τον Ζάεφ, ότι θα υπάρξει αλλαγή εντός του μήνα. Βεβαίως, δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος προέβλεπε αυτή την αλλαγή, ωστόσο το ότι επαναφέρει την εκτίμησή του πως "δεν θα βγάλει τον μήνα" δείχνει ποιο είναι το κλίμα στη Ν.Δ. - κλίμα αρκετά κοντά στην ηγεσία.

Το κρίσιμο ερώτημα για τον Κ. Μητσοτάκη δεν είναι το μέλλον της εκπροσώπου. Είναι αφενός να διαμορφώσει τις ισορροπίες για να προχωρήσει στην αλλαγή και αφετέρου να καταλήξει στο νέο πρόσωπο. Χρειάζεται γνώση του χώρου και εμπειρία - εμπειρία που την έχει, για παράδειγμα, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, αλλά μετά την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επειδή οφείλει 700.000 ευρώ στο Δημόσιο και αντιμετωπίζει δίωξη προφανώς δεν μπορεί. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ν.Δ. θα μοιάζει με "πλυντήριο" πολιτικών στελεχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL