Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Ενημέρωση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ / Προς κατάργηση της περικοπής συντάξεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημέρωση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ / Προς κατάργηση της περικοπής συντάξεων

Την αισιοδοξία του ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις εξέφρασε για άλλη μια φορά χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που παρείχε (παρουσία και του αναπληρωτή Γιώργου Χουλιαράκη) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Όπως ανέφερε, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, τα αρμόδια όργανα της Ευρώπης αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί αναφορικά με το μέτρο αυτό.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν εξετάζονται δυο σενάρια από την κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων. Επαναλάμβαναν επίσης ότι το εν λόγω μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό και υπογράμμιζαν πως ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην υλοποίηση οποιουδήποτε μέτρου (π.χ. φορολογίας), θα επιτύγχανε δημοσιονομικό χώρο της τάξης του 1,3% «για να τον διαχειριστεί όπως επιθυμεί».

Συνεπώς, η περικοπή των συντάξεων δεν κρίνεται αναγκαία, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν συζητά την αναστολή του μέτρου αλλά την κατάργησή του.

Τέλος, υπενθύμιζαν ότι -σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα- η ελληνική οικονομία καταγράφει υπεραπόδοση τόσο το 2019 όσο και τα τρία επόμενα έτη μέχρι το 2022. Άρα λοιπόν, τα αντίμετρα αναμένεται να εφαρμοστούν σε ορίζοντα 3-4 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL