Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Η λούμπεν πολιτική επικοινωνία της Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η λούμπεν πολιτική επικοινωνία της Πειραιώς

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ν.Δ. για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λέει τα εξής:

“Το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει τελικά και τις νέες περικοπές των συντάξεων που μόνοι τους ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. για την 1η.1.19. Η Νέα Δημοκρατία ειλικρινά εύχεται στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο να πείσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, την τρόικα να αφαιρέσει το συγκεκριμένο μέτρο από το τέταρτο άτυπο Μνημόνιο που υπέγραψαν. Μέχρι τότε, ωστόσο, ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες κι ας ζητήσουν επιτέλους μια συγγνώμη από τους συνταξιούχους για το ανατριχιαστικό επιχείρημά τους ότι το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο μόνο αν αποβιώσουν».

Τι λέει επί της ουσίας αυτή η ανακοίνωση: ότι την περικοπή των συντάξεων την ψήφισε η κυβέρνηση από επιλογή - και όχι επειδή το ΔΝΤ είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της χώρας. Ότι η Ν.Δ. την είχε καταψηφίσει από θέση αρχών. Ελπίζουν προφανώς πως έχει ξεχαστεί το τότε επιχείρημά της “σας επιβάλλουν την περικοπή συντάξεων επειδή δεν κλείσατε εν λευκώ τη δεύτερη αξιολόγηση”.

Ότι η Ν.Δ. εύχεται να μην περικοπούν οι συντάξεις. Αλλά στον Μοκσβισί, και παρασκηνιακά στη Μέρκελ, είχαν πει ότι η μη περικοπή των συντάξεων τους δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα. Ότι αν τελικώς οι συντάξεις περικοπούν, θα είναι παραχώρηση των θεσμών και όχι επιτυχία της κυβέρνησης. Και τέλος, ότι το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης (που χθες επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup) ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό είναι μια ανατριχιαστική ομολογία των συριζαίων ότι θέλουν να πεθάνουν οι συνταξιούχοι.

Η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της δεν λέει ούτε γιατί δεν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, ούτε τι θα κάνει γι' αυτό. Δεν την ενδιαφέρει η περικοπή ως πρόβλημα της κοινωνίας, την ενδιαφέρει η περικοπή ως πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Ή, στην έσχατη περίπτωση, να μην πιστωθεί η κυβέρνηση τη μη εφαρμογή του μέτρου. Και όλο αυτό το επενδύει με καταιγισμό διαστρεβλώσεων, υποκρισίας και φτηνής εξυπνάδας. Η βλακεία (άλλη είναι η πρέπουσα λέξη) και το θράσος στην υπηρεσία της λούμπεν πολιτικής επικοινωνίας.

Α. ΤΣΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL