Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.0°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.4°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.0°C17.1°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
6 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.4°C12.9°C
0 BF 100%
Ευκ. Τσακαλώτος: Και οι συντάξεις δεν θα μειωθούν και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευκ. Τσακαλώτος: Και οι συντάξεις δεν θα μειωθούν και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν (Video)

"Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις ανέφερε σχετικά ο υπουργός ενώ απαντώντας στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "δεν έχει δύο σενάρια ο προϋπολογισμός, δεν έχει δίκιο ο Κ. Μητσοτάκης. Είναι τεχνικό ζήτημα."

Μας το επέβαλλαν το μέτρο αυτό καθώς τότε το ΔΝΤ είχε πολύ δυσοίωνες προβλέψεις. Δεν είναι λογικό σήμερα, ούτε εύκολο, να πουν οι υπουργοί Οικονομικών να κοπούν οι συντάξεις τη στιγμή που έχουμε 3,5% πλεόνασμα και δημοσιονομικό χώρο.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πεποισμένος ότι και οι συντάξεις δεν θα μειωθούν και τα αντίμετρα θα μπορέσουν να εφαρμοστούν, απλά αντί να γίνουν σε δύο χρόνια, θα γίνουν σε τέσσερα.

"Κάθε φορά που αυξάνονται τα επιτόκια επιστρέφει και ένα χαμόγελο στα χείλη της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν κάτι άλλο να ευχαριστηθούν" είπε ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζοντας την κριτική για το πότε και αν θα βγούμε στις αγορές.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός για έξοδο, ο οποίος διευκολύνεται από το «μαξιλάρι ασφαλείας» που απέκτησε η χώρα. Επεσήμανε πως στον σχεδιασμό αυτόν είναι να πληρωθούν πιο νωρίς τα πολύ πιο ακριβά δάνεια από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.  

"Γιατί να πάμε σε εκλογές; Ο χρόνος είναι με το μέρος μας"

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται και αναρωτήθηκε: "γιατί να πάμε γρήγορα σε εκλογές, ο χρόνος είναι με το μέρος μας".

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι κανένας δεν πίεσε την κυβέρνηση, αλλά είναι υπέρ της χώρας και της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης να επιλύσει αυτό το δύσκολο πρόβλημα τόσων χρόνων. «Όταν η Θεσσαλονίκη κοιτάει προς τον νότο θα χάνει, όσο κοιτάει προς τα Βαλκάνια θα κερδίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το «Μακεδονικό», είπε ότι «δεν είμαι της άποψης πως είμαστε με τους ΑΝΕΛ όταν τα πράγματα είναι καλά και βγαίνεις από το μνημόνιο, και τώρα αναζητείς άλλους συμμάχους. Δεν αλλάζεις συμμάχους όταν σε βολεύει». Ενώ μιλώντας για τις συνεργασίες ο υπουργός απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά περί συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους. 

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL