Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πλήρης διαφάνεια και εξονυχιστικοί έλεγχοι για τα 90 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήσαμε"

EUROKINISSI

Π. Καμμένος για τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό - Ο υπουργός Εθν. Άμυνας διέψευσε ότι έχουν υπάρξει "φωτογραφικοί" διαγωνισμοί - Π. Ρήγας: Επιβεβαιώθηκε πλήρως από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η σωστή διαχείριση

Το υπουργείο Εθν. Άμυνας έχει διαχειριστεί 90 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό “με πλήρη διαφάνεια” και με “εξονυχιστικούς” ελέγχους υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι το υπουργείο Εθν. Άμυνας έχει καταναλώσει 90 εκατ. ευρώ από τα 100 εκατ. ευρώ που του έχουν διατεθεί από την Ε.Ε. μετά την υπογραφή πέντε συμφωνιών έκτακτης ανάγκης.

Τα ποσά αυτά “έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση”.

Μάλιστα, ο Π. Καμμένος προκάλεσε οποιοσδήποτε το επιθυμεί “να περάσει από όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρως αυστηρούς”. “Επιβεβαιώθηκε, πλήρως, από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η σωστή διαχείριση που γίνεται από το υπουργείο Εθν. Άμυνας και στα κονδύλια αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης” τόνισε από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας Πάνος Ρήγας επικαλούμενος συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Π. Καμμένος διέψευσε ότι έχουν υπάρξει “φωτογραφικοί” διαγωνισμοί από το υπουργείο Εθν. Άμυνας επισημαίνοντας ότι “δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις” κι ότι “τα Γενικά Επιτελεία αναρτούν στη Διαύγεια και στους ιστότοπούς τους όλα τα στοιχεία των διαγωνισμών”. Επιπλέον σχολίασε ότι το υπουργείο Εθν. Άμυνας “ουδέποτε επιδίωξε να αναλάβει τους σχετικούς διαγωνισμούς και προσπαθεί να απεμπλακεί από αυτούς”, ενώ υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν να κατασκευάσουν 9 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε μόλις 13 μέρες, αλλά κι ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την τροφοδοσία των προσφύγων.

Απαιτεί συγγνώμη από τον "Φιλελεύθερο", διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Σχετικά με το δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” ο Π. Καμμένος παρατήρησε ότι είχε στόχο “να πλήξει το υπουργείο” και κατηγόρησε την εφημερίδα ότι δεν ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από το υπουργείο, ούτε το ενημέρωσε για το δημοσίευμα. Έκανε λόγο για “προσβολή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει αναλάβει να τα βγάλει πέρα στο προσφυγικό” και κάλεσε την εφημερίδα να δημοσιεύσει τα στοιχεία ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον ίδιο, διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για αστικές αποζημιώσεις.

Αιχμές κατά του Μ. Κωσταράκου

Ο Π. Ρήγας υπογράμμισε κι αυτός από τη μεριά του τη σημαντική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού παρατηρώντας ότι “πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι απευθύνονται σε αυτές με τέτοιο τρόπο και χωρίς να έχουν σχετικά στοιχεία”. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στα όσα είπε ο Μιχάλης Κωσταράκος, με τον Π. Καμμένο να θυμίζει ότι “ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ όταν άρχισαν οι δαπάνες”, ενώ άφησε αιχμές ότι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε ζητήσει μάγειρα και καμαρότο για να τον συνοδεύσουν σε αποστολή στις Βρυξέλλες.

Κώστας Παπαγιάννης

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι αναποφάσιστοι

Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Και είναι γεγονός ότι όλες οι εκλογές, ακόμα και αν δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο