Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η απύθμενη υποκρισία της Ν.Δ. για τους πρόσφυγες

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες”. Είναι το κόμμα που προσπάθησε να απομονώσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη...

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες”. Είναι το κόμμα που προσπάθησε να απομονώσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη δικαιολογώντας το πραξικόπημα των κλειστών συνόρων.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να γίνονται επαναπροωθήσεις προσφύγων στη θάλασσα, σε κατάφωρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο. Ζήτησε να κλείνονται οι πρόσφυγες σε “κέντρα κλειστού τύπου”, δηλαδή στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οργάνωσε τις τοπικές της δυνάμεις σε κινητοποιήσεις για να μη γίνουν προσφυγάκια δεκτά σε σχολεία. Δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για μετεγκαταστάσεις προσφύγων. Κάλυψε πλήρως τις επιθέσεις ακροδεξιών ενάντια σε πρόσφυγες - και ιδιαίτερα σε γυναικόπαιδα. Συνδιοργάνωσε, μαζί με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, την άθλια αντιπροσφυγική κινητοποίηση στη Λέσβο.

Τώρα η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε ξαφνικά τη Μόρια. Όχι γιατί την ενδιαφέρουν οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων, που είναι πραγματικά οριακές. Ούτε γιατί θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και να πιέσει, κατά το μέρος που της αναλογεί, την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν έχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ούτε είναι διατεθειμένη να τους εκφράσει με κάποιον τρόπο την αλληλεγγύη της.

Αυτό που τη νοιάζει είναι να τεκμηριώσει ένα αφήγημα “κακοδιαχείρισης κονδυλίων”, που είναι στημένο πάνω σε διαστρέβλωση στοιχείων και κιτρινισμό.

Προσποιητή ευαισθησία, χάιδεμα της Ακροδεξιάς και πολιτική σπέκουλα ταυτόχρονα. Άλλη μια εκδήλωση απύθμενης υποκρισίας από το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο