Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Άγνοια ή μικροπολιτική σκοπιμότητα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγνοια ή μικροπολιτική σκοπιμότητα;

Τι ακριβώς πήγε να κάνει η κ. Γεννηματά στη Μόρια; Πήγε να αμφισβητήσει τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας; Κι αν ναι, ποια είναι η εναλλακτική για το κόμμα της πρόταση και πού αυτή σκοπεύει να την καταθέσει; “Αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό” απεφάνθη ελαφρά τη καρδία η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που μάλλον απουσίαζε από την χώρα το 2015, χρονιά που σημαδεύτηκε από την καθημερινή είσοδο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χρονιά, επίσης, που σημαδεύτηκε από την άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να υιοθετήσει τις σκληρές αποτρεπτικές πρακτικές οι υποστηρικτές των οποίων κερδίζουν επικίνδυνα έδαφος σήμερα στην Ευρώπη.

Καλό θα είναι δε να προσέχει λίγο περισσότερο η κ. Γεννηματά όταν παίρνει το ρίσκο να παίξει με λέξεις ευαίσθητες, όπως “τρίτη” χώρα, ειδικότερα όταν μάλλον αγνοεί τις πολιτικές και διπλωματικές μάχες που οι έχοντες την ευθύνη έδωσαν και κέρδισαν για θέματα περί τρίτων χωρών στην περιοχή μας.

ΥΓ.: Καλό επίσης είναι οι πολιτικοί που επισκέπτονται χώρους φιλοξενίας προσφύγων να μην αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως "εξωτικά" όντα που ζουν πίσω από συρματοπλέγματα...

Π. Κατσάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL