Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Σφέτας: Η συμφωνία για το "Μακεδονικό" υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις (Video)

"Καλλιεργείται ένα φοβικό σύνδρομο για το "Μακεδονικό". Υπάρχει άγνοια στο θέμα" υποστήριξε ο καθηγητής Νεότερης και σύγχρονης βαλκανικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Σπυρίδων Σφέτας χθες στην ΕΡΤ.

Η συμφωνία υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις υποστήριξε τονίζοντας ότι "το ζήτημα της ονομασίας για αυτούς ήταν ζήτημα ταυτότητας. Δεν πάμε να τους αλλάξουμε ταυτότητα αλλά να τους οριοθετήσουμε". "Έχουμε παρέλαση επισήμων γιατί το χάπι είναι πικρό και πρέπει να χρυσωθεί" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία δεν μου στερεί το δικαίωμα να λέγομαι εγώ Μακεδών και αυτοί σλαβομακεδόνες παλιά δεν μπορούσα μου γύριζαν πίσω τα άρθρα όταν έγραφα Μακεδών τόνισε ο καθηγητής.

"Όταν λένε οι ιστορικοί εκεί, ο αντίστοιχος Σφέτας, ότι είναι επιβλαβής η συμφωνία για τους ίδιους πως γίνεται να είναι επιβλαβείς και για μας;" αναρωτήθηκε τέλος ο καθηγητής εστιάζοντας στο ότι η χώρα μας δεν χάνει τίποτα και δεν αλλάζει τίποτα κάτι που καλείται η άλλη πλευρά να κάνει.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο