Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Θ. Φωτίου: Όλες οι υπάρχουσες θέσεις στους βρεφονηπιακούς θα καλυφθούν, ξεκινούν και τα σχολικά γεύματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Όλες οι υπάρχουσες θέσεις στους βρεφονηπιακούς θα καλυφθούν, ξεκινούν και τα σχολικά γεύματα (Video)

«Το πρόβλημα προκύπτει διότι δεν υπάρχουν θέσεις. Υπάρχει μια μεγάλη ανισοκατανομή. 151 Δήμοι από τους 325 δεν έχουν ούτε ένα βρεφικό σταθμό αλλά και στους ιδιωτικούς σταθμούς δεν υπάρχουν θέσεις».

«Είναι απορίας άξιον αν από άγνοια ή εσκεμμένη άγνοια όταν ο  κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ένα επίδομα 180 ευρω το μήνα όταν εμείς σε αυτό το πρόγραμμα δίνουμε σε αυτό το πρόγραμμα 220 – 240 ευρώ το μήνα δηλαδή πολύ πιο ακριβό voucher και πάλι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις» εξήγησε η υπουργός.

Αναφερόμενη στην πρότερη κατάσταση η κ. Φωτίου τόνισε ότι: "Παραλάβαμε 80.000 voucher και άφησε το 2014, 18.000 παιδιά έξω, εμείς δώσαμε 118.000 voucher και έμειναν έξω 15.000 παιδιά. Αυξήσαμε τα κονδύλια και είναι κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού διότι το ΕΣΠΑ τελειώνει".

Επανέλαβε επίσης ότι "εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση, το υπουργείο τη χρηματοδοτεί. Φέτος θα δοθούν περισσότερα voucher από πέρσι. Προσπαθούμε να ανοίξουμε νέες θέσεις. Άνοιξαν ήδη 3.000 νέες θέσεις αλλά το πρόγραμμα θα μείνει ανοικτό και θα υπάρξουν και άλλες. Η στελέχωση γίνεται από τους Δήμους με χρήματα του υπουργείου όμως είναι αντικειμενικό το πρόβλημα έλλειψης χώρων. Ενώ όπως εξήγησε η υπουργός, το 60% των θέσεων των ιδιωτικών σταθμών πληρώνεται από τα voucher.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι "όποια μητέρα έχει πάρει voucher δεν το παίρνουμε μέσα αλλά όποτε βρει θέση ή ανοιχτεί σταθμός στην περιοχή της μπορεί να το χρησιμοποιήσει".

Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στην επιδότηση και τις άνεργες μητέρες όχι μόνο τις εργαζόμενες

Νόμιμες αιτήσεις είναι 140.000, πέρσι μπήκαν 120.000 παιδιά εξήγησε η κ. Φωτίου ενώ το πρόβλημα εστιάζεται επειδή η κυβέρνηση συμπεριέλαβε όχι μόνο τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και τις άνεργες και μητέρες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μέχρι το 2014 επιδοτούνταν μόνο οι εργαζόμενες μητέρες. Οι άνεργες μητέρες και οι φτωχιές δεν επιδοτούνταν. Από τη στιγμή που επιδοτούνται και αυτές αυξήθηκε αμέσως το ποσοστό των μητέρων που ζητάνε voucher. Το πρόβλημα βγήκε στο τραπέζι διότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις το κάλυπταν».

Αναφορικά τέλος με τα σχολικά γεύματα, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι:  «152.000 τα σχολικά γεύματα που θα δίνονται από τον Οκτώβρη στα σχολεία. Είναι ένα μέτρο που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Είναι εξαιρετικά γεύματα σχεδιασμένα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ειδικά σχεδιασμένα κατά της παχυσαρκίας. Μειώθηκε η επιθετικότητα των παιδιών, καλυτέρευσαν οι σχολικές επιδόσεις ενώ μειώθηκε και η σχολική διαρροή». Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν να μοιράζονται στα σχολεία διαβεβαίωσε η υπουργός.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL