Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Ν. Φίλης: Συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια, όχι δύο κόσμοι, ή το φως με το σκοτάδι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια, όχι δύο κόσμοι, ή το φως με το σκοτάδι (Video)

Εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για να θεσμοθετηθούν θετικά μέτρα και να επιλυθούν κοινωνικά προβλήματα και πρόσθεσε ότι απαιτείται πολιτικός χρόνος για να περάσουν στην καθημερινότητα τα θετικά μέτρα.

«Σήμερα για παράδειγμα κατατίθεται στην Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού κάτι πολύ σημαντικό διότι αφορά την επαναφορά ενός βασικού δικαιώματος των εργαζομένων. Επίσης η κατάργηση του υποκατώτατου, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η επέκταση του δικτύου της πρωτοβάθμιας υγείας, τα ΤΟΜΥ, ο οικογενειακός γιατρός κ.α.» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Επιπλέον μιλώντας για τον κατώτατο μισθό εξήγησε ότι «πρόκειται για ένα θετικό μέτρο που θα αποδώσει σταδιακά». Ειδικότερα για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δίνει τη μάχη να μην μειωθούν οι συντάξεις».

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών υπογράμμισε ότι «πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να γίνουν εκλογές στην ώρα τους» αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και το Μάιο.

https://www.youtube.com/embed/15PbqJhWBYY

Σε ερώτηση για τον κ. Καμμένο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν θα πάρει την ευθύνη ο κ. Καμμένος να δημιουργήσει πολιτική κρίση τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη σταθερότητας.

Για το θέμα που προέκυψε με το σχόλιο του κ. Καψώχα στην ΕΡΤ ο κ. Φίλης έκρινε ότι:  "Ο κ. Καψώχας δεν ήταν σωστά αυτά που είπε και ως επαγγελματικό ήθος και ως περιεχόμενο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι τι είπε ένας συνάδερφος αλλά η λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Δεν είναι μαγαζιά τα κανάλια ούτε σούπερ μάρκετ και η Δημόσια Τηλεόραση θα έπρεπε να προωθεί μια διαφορετική αντίληψη". 

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL