Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ.

Δύο ημέρες πριν από την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το αληθινό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποκαλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

Το πρώτο που περιλαμβάνει είναι το ξήλωμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την παράδοση του συστήματος σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτή η “μεταρρύθμιση”, που ουσιαστικά καλύπτει μόνο όσους είναι υψηλά αμειβόμενοι σε όλο τον εργασιακό τους βίο, συνιστά καταστροφή για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας. Αλλά είναι εξαιρετικά αποδοτική για τα golden boys των ασφαλιστικών funds.

Το δεύτερο στοιχείο του προγράμματος της Ν.Δ. είναι η απόλυση 80.000 συμβασιούχων του Δημοσίου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Σημαίνει επίσης την επαναφορά, στο Δημόσιο, των εργολαβικών υπηρεσιών, με τις γνωστές εργασιακές σχέσεις εξαθλίωσης και το σαφώς υψηλότερο κόστος. Σημαίνει, επίσης, εκχώρηση ολόκληρων τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Το γιατί καταθέτουν τέτοιες προτάσεις, απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας, παραμένει μυστήριο.

Η μία εκδοχή είναι ο συνδυασμός τυφλού δογματισμού και βαθιάς πολιτικής ανεπάρκειας. Απλώς δεν καταλαβαίνουν τι λένε σε μια κοινωνία που αρχίζει μόλις να σκέφτεται πώς μπορεί να είναι η ζωή μετά την κρίση.

Η άλλη εκδοχή είναι ότι απευθύνονται αποκλειστικά στους οικονομικά ισχυρούς και θεωρούν ότι ο απλός κόσμος ακούει μόνο τα θετικά για “πυλώνες”, “κουμπαράδες” και “νοικοκύρεμα του Δημοσίου” και δεν πολυκαταλαβαίνει τι κρύβεται από πίσω.

Όπως θεωρούν ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα ακροδεξιά τους ξεσπάσματα, σαν αυτό της Ν.Δ. Λέσβου.

Όταν καταλάβουν τι κάνουν, θα τρέχουν να αλλάξουν επικοινωνιολόγους. Αλλά το πραγματικό τους πρόσωπο το έχουν δει, πλέον, όλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL