Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα δίκαια παράπονα της Θεσσαλονίκης...

Ο δήμαρχος Μπουτάρης πρότεινε να σταματήσουν να πηγαίνουν στη ΔΕΘ πολιτικοί, ώστε κανείς να μην έχει επιχείρημα και χαλάσει το κλίμα. Κανείς να μην πληγώνει τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της πόλης για τη δική τους έκθεση. Για τη δική τους πρόοδο. Για την προστασία, στην πράξη, της πόλης τους. Και η πρόταση αυτή, δυστυχώς, είναι συζητήσιμη

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ αυτό που έγινε κι αυτό που γίνεται, κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όλοι συμφωνούν με όσα είπε ο πρωθυπουργός για το μέλλον της πόλης. Το μέλλον της, ως οικονομικό και εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Μια πόλη ευημερούσα, που στις αρχές κάθε Σεπτεμβρίου θα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον. Εκεί όπου θα ανακαλύπτουμε τις καινοτομίες στην παραγωγή, στις τέχνες, στις επιστήμες. Εκεί όπου οι επιχειρήσεις, οι ερευνητές τους και φυσικά οι εργαζόμενοί τους παρουσιάζουν τα νέα επιτεύγματά τους.

ΗΜΟΥΝ το σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και πληγώθηκα όταν φεύγοντας χρειάστηκε να βάλω ένα μαντίλι στο στόμα και στη μύτη για να προστατευτώ από τις αναθυμιάσεις των δακρυγόνων. Που μετά μετακινήθηκα σε μια πόλη ταμπουρωμένη και έρημη στο κέντρο της, ενώ θα έπρεπε να σφύζει από ζωή και κέφι.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει για να αλλάξουμε αυτή τις «επαναστατικές» ασκήσεις; Ο δήμαρχος Μπουτάρης πρότεινε να σταματήσουν να πηγαίνουν εκεί πολιτικοί, ώστε κανείς να μην έχει επιχείρημα και χαλάσει το κλίμα. Κανείς να μην πληγώνει τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της πόλης για τη δική τους έκθεση. Για τη δική τους πρόοδο. Για την προστασία στην πράξη της πόλης τους. Και η πρόταση αυτή, δυστυχώς, είναι συζητήσιμη.

ΓΙΑΤΙ πώς θα κατεβαίνουν οι Βαλκάνιοι επισκέπτες όταν βλέπουν τέτοιες καταστάσεις; Γιατί οι εκθέτες να την προτιμούν; Μα έχουν ευθύνες όλα τα πολιτικά κόμματα και η ηγεσία των συνδικάτων, μια σφραγίδα γραφειοκρατών που καλύπτει τις διαδηλώσεις έχει δεν έχει πραγματικά αιτήματα χωρίς να είναι σε θέση να βρει δυο εργαζόμενους να κρατήσουν ένα πανό τους. Δεν εξαιρείται κανένας από τις ευθύνες.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ συνθήκες, φαντάζεται κανείς, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα η προσπάθεια για τη σύγχρονη επανίδρυση του χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους; Με ποιες προτάσεις και, κυρίως, με ποια επιχειρήματα μπορεί να συμβάλουμε όλοι σε αυτό που καθένας παραδέχεται ότι είναι η μεγίστη αναγκαιότητα τούτες τις στιγμές;

ΑΦΕΛΕΙΑ; Μπορεί. Πλην όμως δεν είμαστε μόνοι μας στον διεθνοποιημένο κόσμο. Δεν αγωνιζόμαστε χωρίς αντίπαλο, ούτε οι κίνδυνοι έχουν μηδενιστεί στην πλέον περίπλοκη περιοχή της Ευρώπης. Υπάρχουν άλλες χρήσιμες προτάσεις; Αν υπάρχουν, ας υποβληθούν.

dchristou52@gmail.com

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο