Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
"Τα μαζεύει" σήμερα για τον Πινοσέτ ο κ. Καραγκούνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τα μαζεύει" σήμερα για τον Πινοσέτ ο κ. Καραγκούνης

Τι είπε χθες για τον Πινοσέτ ο κ. Καραγκούνης

Ωστόσο στη συνέντευξή του στο News24.7 χθες είπε: "θα ανατρέψουμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από κέι και πέρα θα δώσουμε την δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, απο έναν προσωπικό κουμπαρά. Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική" και πρόσθεσε: "Θα δοθεί η δυνατότητα επικουρικής ασφάλισης από τον ατομικό κουμπαρά. Βεβαίως χρειάζονται προϋποθέσεις, ωστε να καλύπτονται και να εξασφαλίζονται τα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια άλλη φιλοσοφία του Ασφαλιστικού".

Τι λέει σήμερα για τον Πινοσέτ, ο κ. Καραγκούνης

«Κακόβουλη» και «κακόγουστη» χαρακτηρίζει ο Κώστας Καραγκούνης την «προσπάθεια που γίνεται από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ ταύτισης των απόψεων μου για το ασφαλιστικό με τον δικτάτορα Πινοσέτ», τονίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησε υπέρ του Πινοσέτ, αλλά υπέρ του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

 «Μίλησα υπέρ του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που εφαρμόζουν πολλές δυτικές χώρες ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ που είναι και τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Μειδιώντας μάλιστα στη συνέντευξή μου για τον δικτάτορα Πινοσέτ ανέφερα απλά το πραγματικό γεγονός ότι επί των ημερών του εφαρμόστηκε και εκεί το συγκεκριμένο σύστημα», σημειώνει ο βουλευτής Αιτολωακαρνανίας της ΝΔ και προσθέτει: «Πώς αυτό συνδέεται με τη δική μου θετική άποψη για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα μόνο η κ. Αχτσιόγλου το ξέρει. Διότι σε αυτήν την περίπτωση ας καταγγείλουν σήμερα και τον κ. Γουίλμπουρ Ρος που η χώρα του ακολουθεί παρόμοιο ασφαλιστικό σύστημα. Επίσης να καταγγείλουν και τις Δανία, Αυστραλία, Ελβετία, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία και εκατοντάδες άλλες χώρες που ακολουθούν την ίδια λογική στο ασφαλιστικό τους σύστημα».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL