Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Στις 17 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα / Ανατολική Μεσόγειος - Κύπρος στην ατζέντα Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 17 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα / Ανατολική Μεσόγειος - Κύπρος στην ατζέντα Τσίπρα

Ως ιδιαίτερης σημασίας για τη διαχείριση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τους επόμενους μήνες αξιολογούνται οι συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη αφενός με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν - Υβ Λεντριάν, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα, στις 17 Σεπτεμβρίου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Τα σημεία αιχμής των επαφών του πρωθυπουργού είναι τέσσερα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν την πορεία της Τουρκίας και την ένταση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, αλλά και τη διαχείριση των επιπτώσεών τους στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Επίσης η επιθετικότητα της γειτονικής χώρας σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ. Οι επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ και ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε μαζικές προσφυγικές ροές. Επιπλέον η διατήρηση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ελέγχου της μετανάστευσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών για τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Μακρόν για δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL