Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Δύο και ο κούκος ΣΚΑΪ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο και ο κούκος ΣΚΑΪ

Αγωνιά, προσπαθεί και κοπιάζει ο ΣΚΑΙ τρία χρόνια τώρα να συλλέξει «εικόνες αντίδρασης και οργής». Με μια κάμερα στον δρόμο και ένα μικρόφωνο στο χέρι ετοιμοπόλεμος παντού όπου μπορεί να εμφανιστεί έστω μια φωνή αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας.

Τα πρώτα χρόνια έτρεχε με ένα καπέλο μεταλλωρύχου πίσω από τον Άδωνι, με μια γκλίτσα πίσω από τους αγρότες και έπαιρνε στο κατόπι όπου έβλεπε συνταξιούχο στο κέντρο της Αθήνας. Πόσες φορές δεν έτρεξαν σε παραλίες, καφενεία, ουρές εισιτηρίων οι έρμοι ρεπόρτερ του σταθμού αναζητώντας με αγωνία τη φωνή της κοινής γνώμης, να ακουστεί.

Με το "Μακεδονικό" και τα πρώτα συλλαλητήρια αναθάρρησαν. Ήταν η «αντίδραση» που τόσο περίμεναν, εθνικιστικά, χριστιανοκαθοδηγούμενα, ακροδεξιά συνθήματα και επιτέλους αυθεντική «οργή». Όμως ξεφούσκωσαν και έμειναν οι φασίστες να κάνουν βόλτες στον Θερμαϊκό τραμπουκίζοντας νεολαίους στο Pride.

Σήμερα τα μεγάλα σενάρια καταστροφής κρεμάστηκαν από την κλωστή που τα εξύφαινε. Οι άδειες δόθηκαν χωρίς να γίνουμε Βόρεια Κορέα, ο υποκατώτατος που ακόμα εξαγγέλλει ο Κυριάκος καταργήθηκε, οι συλλογικές συμβάσεις επανέρχονται. Τα προβλήματα φυσικά και δεν λύθηκαν και μεγάλο μέρος του κόσμου υποφέρει, όμως βλέπει φως, έστω αχνό, αντί για την πίσσα, το μαύρο σκοτάδι.

Ήδη πριν από δύο εβδομάδες το «κλίμα» είχε αρχίσει να στήνεται. Καθημερινές οι συνδέσεις με τους «Μακεδονομάχους» σε ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1. Εξέχουσες προσωπικότητες του ακροδεξιού αυτού ριζοσπαστισμού παρέλασαν στις οθόνες τους, μεταξύ αυτών ο κ. Πλεύρης ο νεότερος, ο κ. Βελόπουλος και πλήθος «ειδικών» μακεδονολόγων.

Απαραίτητος ο ακροδεξιός ριζοσπαστισμός για να μπορέσει να επιβληθεί ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του πάρτι των ιδιωτικών συμφερόντων που «υπόσχεται» ο Κυριάκος σε κάθε ομιλία καταχειροκροτούμενος από τον ΣΕΒ.

Fake news, σεξισμός, ακροδεξιός συντηρητισμός, ύβρεις και παραχάραξη της Ιστορίας είναι τα απαραίτητα εργαλεία χειραγώγησης που σε ευγενή άμιλλα τα δύο πολιτικά αδέρφια Άδωνις - Προτοσάλτε ως μπαγκέτες χρησιμοποιούν. Ούτε ενημέρωση, ούτε καν προπαγάνδα δεν λέγεται αυτό, αλλά πλύση εγκεφάλου με νεοσυντηρητισμό και σκοταδιστικά στερεότυπα που χαϊδεύει εγκεφάλους ηλιθίων. Αποτέλεσμα: Τρία σοβαρά περιστατικά ακροδεξιάς βίας σε δύο μέρες.

Πέραν της φιλότιμης προσπάθειας ορμπανοποίησης του δεξιού χώρου που καταβάλλει ο κ. Κύρτσος, οι τηλεπαρουσιαστές με πλούσιο υποκριτικό ταλέντο θρηνούν για το «καθεστώς» που τους έχει επιβληθεί και δεν μπορούν ελεύθερα να πουν τη γνώμη τους. Ας σκουπίσουν τα δάκρυά τους οι κλαίουσες τηλεπερσόνες. Εκείνοι θα παραπληροφορούν, θα πετούν τόνους λάσπης και διχαστικών σχολίων, παρέα με όλο τον ακροδεξιό και εθνικιστικό συρφετό που παρελαύνει στο πλατό τους και εμείς για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια θα τους καμαρώνουμε νόμιμα αδειοδοτημένους.

Απλά μαθήματα δημοκρατίας λέγονται αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL