Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να φτιάξουμε "κουμπαράδες"...

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη:

Την ανάγκη ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης υποστήριξε και χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τους "κοινωνικούς φορείς" και τα συνδικάτα. Μάλιστα παρουσίασε την πρόταση ως "μια ενδιαφέρουσα αριθμητική άσκηση με τους συνεργάτες" του (κάτι σαν πείραμα) και κάλεσε τους φορείς να πουν τις απόψεις τους.

Ουσιαστικά ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε τη "δυνατότητα υποχρεωτικής συνεισφοράς σε ένα κεφαλοποιητικό σύστημα" και την παροχή της σύνταξης μέσω των "κουμπαράδων" που θα δημιουργήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Όπως τόνισε: "Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν εργαζόμενο ο οποίος ξεκινάει τώρα στην αγορά εργασίας με 800 ευρώ και ας υποθέσουμε ότι θα δουλέψει 40 χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι θα έχει την ετήσια αύξηση απολαβών της τάξης του 3% για να καταλήξει τελικά με έναν μισθό λίγο πριν βγει στη σύνταξη λίγο παραπάνω από 2.000 ευρώ. Αυτή η δυνατότητα υποχρεωτικής συνεισφοράς σε ένα κεφαλοποιητικό σύστημα του δίνει τη στιγμή που θα βγει στη σύνταξη έναν αποταμιευτικό κουμπαρά που θα φτάνει τα 125.000 ευρώ. Αν κάνετε την αναγωγή σε τι αντιστοιχεί αυτό σε μια ετήσια σύνταξη, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ενθαρρύνουμε με αυτόν τον τρόπο την ιδιωτική αποταμίευση, την υποχρεωτική αποταμίευση μέσα από ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχεται και θα εποπτεύεται αυστηρά από το κράτος, αλλά δίνουμε επιτέλους τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να μπορούν να αισθάνονται ότι οι εισφορές τους πιάνουν τόπο και κατευθύνονται σε έναν κουμπαρά τον οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον οι ίδιοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο