Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Χυδαιότητα και άγνοια, τα έσχατα όπλα της όλης Δεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χυδαιότητα και άγνοια, τα έσχατα όπλα της όλης Δεξιάς

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών απαγορευόταν να διδάσκεται στα σχολεία επί δεκαετίες. Η ίδια θεωρία είναι σχεδόν άγνωστη και σε αρκετούς που τελείωσαν το σχολείο ώς το 2009, στην Ελλάδα (κατά σύμπτωση και στην Τουρκία). Διότι όταν ένα γνωστικό αντικείμενο τοποθετείται στο σχολικό βιβλίο ως τελευταίο κεφάλαιο, εύκολα παραλείπεται από τους θεούσους ή ψοφοδεείς εκπαιδευτικούς. Τώρα, ο μορφωμένος (!) αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, διακηρύσσει ότι η διδασκαλία της Κοινωνιολογίας στους μαθητές θα τους κάνει κομμουνιστές.

Αρα, ο -κοινωνιολόγος στις σπουδές- πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυφοκομμουνιστής ή υπήρξε κακός φοιτητής. Δεν είναι το πρώτο εσωκομματικό χτύπημα κάτω από τη ζώνη που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προηγήθηκε το Γραφείο Τύπου που ανέδειξε το θέμα της αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου, «λησμονώντας» ότι είχε συνήγορο κάποιον Μαυρουδή Βορίδη και συνέταιρο κάποιον Δημητριάδη (γιο της προεδρικής αδερφής Κατερίνας Μητσοτάκη).

Είναι σαφές πλέον στους χορηγούς και καθοδηγητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η στροφή προς την Ακροδεξιά δεν αποφέρει στη Ν.Δ. εκλογικά κέρδη όσο προΐσταται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρουσιάζεται στασιμότητα, παρά την εκλεκτική συγγένεια των περισσοτέρων δημοσκοπικών εταιρειών. Και όπως δείχνει η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όσο κι αν υιοθετούν έως και σοσιαλδημοκράτες την ατζέντα των ακροδεξιών ρατσιστών, τα ψηφαλάκια πάνε στους ορίτζιναλ, τους φασίστες με πατέντα. Τρανό παράδειγμα η Λέγκα του Βορρά, που ξεπερνά ήδη δημοσκοπικά και το Κίνημα των 5 Αστέρων και έχει ισοπεδώσει τους μπερλουσκονικούς, αλλά και το ανισόρροπο Δημοκρατικό Κόμμα. Αντίθετα, όπου η Σοσιαλδημοκρατία στοιχήθηκε με την Αριστερά (Ισπανία, Πορτογαλία), η Ακροδεξιά λουφάζει μέσα στα δήθεν απλώς δεξιά κόμματα.

Προφανώς, η ευρωπαϊκή εμπειρία δεν αποτελεί καλό παράδειγμα και για την κ. Γεννηματά και τους υπασπιστές της. Η ομιλία της για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ήταν μια έκθεση ιδεών με ολοφάνερη την απελπισία και την προσπάθεια να κρατηθεί στη μέση, με τις θέσεις της Ν.Δ. για όλα τα θέματα, έως και για το "Μακεδονικό". Η εμφάνισή της δίπλα σε φωτογραφίες του Αντρέα Παπανδρέου, την εποχή που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ «στρατολογούσε» τους ψηφοφόρους της αδέξιας Αριστεράς με συνθήματα προχωρημένα, ήταν θλιβερή.

Το ΔΗ.ΣΥ., το ΚΙΝ.ΑΛ., το ΠΑΣΟΚ, οι τρεις ταμπέλες που χρησιμοποιεί η κ. Γεννηματά, δεν την βοηθούν. Και δυστυχώς γι’ αυτήν, κι εκεί που τα αντίστοιχα προς το ΠΑΣΟΚ κόμματα έχασαν προς όφελος της Δεξιάς, π.χ. στην Αργεντινή και στη Βραζιλία, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως επείγει η ανάγκη για ελικόπτερα που θα μεταφέρουν τους δεξιούς και κεντροδεξιούς νικητές των εκλογών σε ασφαλείς προορισμούς.

Όση βρομιά κι αν παράγουν οι δούλοι των νέων αφεντικών των ΜΜΕ, όσα ψέματα και αν κατασκευάζουν και διοχετεύουν μέσω των κοινωνικών δικτύων, δεν μασάνε οι πολίτες. Έρχεται κι η ώρα που οι λασπολόγοι ζητούν ταπεινά συγνώμη στα δικαστήρια ή επικαλούνται τα αρνητικά γι’ αυτούς επιτοίχια σχόλια, ξεχνώντας πόσο καλλιέργησαν και υπέθαλψαν οι ίδιοι το σπορ.

Το παραμύθι της αριστερής παρένθεσης τελείωσε. Το παραμύθι των εκλογών «αύριο» τελείωσε (το είπε κι ο κ. Άδωνις). Η ελευθερία που απέκτησε η κυβέρνηση στη διαχείριση της καθημερινότητας, όπως δείχνει η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, πανικοβάλλει το κόμμα των αφεντικών και την πράσινη συνιστώσα του.

Καταφεύγουν λοιπόν στις απαξιωμένες συνομοσπονδίες που ακόμη ελέγχουν για να μας πουν ότι δεν έγινε και τίποτα αν πάρουν αύξηση κάπου 150.000 εργαζόμενοι, δεν έγινε και τίποτε αν έπεσε η ανεργία κατά 8 εκατοστιαίες μονάδες (δηλαδή 30% για όσους ξέρουν απλή αριθμητική), δεν έγινε και τίποτα αν δεν κοπούν κι άλλο οι συντάξεις, δεν έγινε και τίποτα κ.λπ. κ.λπ.

Γνωρίζουν ωστόσο πως πίσω από αυτές τις ανοησίες δεν θα στοιχηθούν ούτε 2.000 εργαζόμενοι στην πορεία του Σαββάτου κι έτσι επιστρατεύουν καλού κακού και τους παπάδες με τις άγιες εικόνες! Εύγε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL