Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Το "τέχνασμα" του κ. Βρούτση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το "τέχνασμα" του κ. Βρούτση

"Οι κλαδικές συμβάσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα", αλλά αυτό που έφερε η κυβέρνηση είναι "επικοινωνιακό τέχνασμα", ανέφερε χθες ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Το ακόμα καλύτερο το είπε μετά: "Αυτό που γίνεται σήμερα είναι απλώς η εφαρμογή νόμου του '90, η επεκτασιμότητα θα ίσχυε από το 2015 εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και, τέλος, "η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι δρομολογημένη από το 2013".

Όπως καταλάβατε, ο πρώην υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να ..."διασκεδάσει τις εντυπώσεις", για να το πούμε κομψά.

Αλλά να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε προτείνει τη διαιώνιση του κατώτατου μισθού και μάλιστα προβλέποντας τρεις διαφορετικές κατηγορίες για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Ο ίδιος ήταν που καθημερινά αποθέωνε -και συνεχίζει βέβαια σήμερα μαζί με τον Κυρ. Μητσοτάκη- τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, θεωρώντας περίπου "σοβιετία" τη συλλογική διαπραγμάτευση, την επέκταση και την υποχρέωση των εργοδοτών να αποδεχθούν το αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Είναι, να του θυμίσουμε, ο ίδιος που είχε μηχανευτεί τον περίφημο "μηχανισμό κατώτατου μισθού". Με βάση αυτή τη διαδικασία, ο κατώτατος μισθός θα μειωνόταν ή θα αυξανόταν ανάλογα με την πορεία της ανάπτυξης, του χρέους και, βέβαια, των αναγκών των επιχειρήσεων. "Ό,τι πεις αφεντικό"... με άλλα λόγια. Αλλά δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL