Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κ. Νοτοπούλου: Να διατηρήσουμε τη μνήμη, να συμβάλλουμε για μια καλύτερη κοινωνία, αντλώντας διδάγματα από την ιστορία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Νοτοπούλου: Να διατηρήσουμε τη μνήμη, να συμβάλλουμε για μια καλύτερη κοινωνία, αντλώντας διδάγματα από την ιστορία

«Οι νέοι άνθρωποι και όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη και να συμβάλλουμε στην εξεύρεση ιδεών και λύσεων για μια καλύτερη κοινωνία, κατέχοντας την ιστορία και αντλώντας διδάγματα από αυτήν», τόνιζει σε μήνυμά της η υφυπουργός Μακεδονίας -Θρακης Κατερίνα Νοτοπουλου, με αφορμή τα 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Η υφυπουργός, η οποια παρευρέθηκε το πρωί στις εκδηλώσεις μνήμης στον Χορτιάτη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο μήνυμα της αναφέρεται στο ιστορικό της τραγωδίας, η οποία συντελέστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής και τους δοσίλογους συνεργάτες τους, στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 και απευθύνει έκκληση σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες και ιδιαίτερα προς τη σημερινή νέα γενιά να διδαχθεί από την ιστορία και να πάρει τη σκυτάλη του αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία.

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά, με πρόθεση απόδοσης τιμής σε εκείνους τους νεκρούς διαπιστώνουμε ότι η κρίση των ιδεολογικών αξιών παράλληλα με την κοινωικοοικονομική κρίση, η βαθιά υποκριτική εξίσωση των "άκρων" αποτελούν πολιτικά χαρακτηριστικά των αντιδραστικών κοινωνικών δυνάμεων και επανεμφανίζονται με δυναμική που τρομάζει» υπογραμμιζει η κ. Νοτοπούλου στο μήνυμα της.

Η υφυπουργός αναφερεται στο βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε στην Κατοχή το χωριό για την αντιστασιακή του δράση, το θάνατο και τη φρίκη που βίωσε ο πληθυσμός του από τους ναζί, ενώ επισημαίνει και τους σημερινούς κινδύνους που αναδεικνύουν την ανάγκη προστασίας της σύγχρονης δημοκρατίας και προσθέτει:

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά δεν τιμούμε μόνο με εκδηλώσεις. Καλούμε τη νέα γενιά να μην απορρίψει τον κόσμο συνολικά κι άκριτα. Την καλούμε να πάρουμε μαζί τη σκυτάλη του αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία. Να συνειδητοποιήσουμε την έλλογη ανάγκη για την περιφρούρηση και ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών. Ας γυρίσουμε την πλάτη σε φωνές που μιλάνε για άσκηση της πολιτικής με βία και πολεμο».

«Οι νέοι άνθρωποι και όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη και να συμβάλλουμε στην εξεύρεση ιδεών και λύσεων για μια καλύτερη κοινωνία, κατέχοντας την ιστορία και αντλώντας διδάγματα από αυτήν», υπογραμμίζει στο μήνυμά της η υφυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL