Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Το ψέμα, η εμπάθεια και η γελοιότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ψέμα, η εμπάθεια και η γελοιότητα

Η πρώτη κατασκευασμένη είδηση ήταν ότι πέθανε ο Γαβράς. Ευτυχώς ο άνθρωπος είναι καλά.

Η δεύτερη κατασκευασμένη είδηση είναι ότι ο δήθεν θάνατος του Γαβρά ήταν γκάφα της Μυρσίνης Ζορμπά.

Αυτή η δεύτερη κατασκευασμένη είδηση άρεσε πολύ στον ΣΚΑΪ και στις αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες. Αμέσως διαδόθηκε η είδηση ότι “η Ζορμπά πέθανε τον Γαβρά”. Πόσο βολικό να την κατακρεουργήσουν από την πρώτη της μέρα. Να αποδείξουν ότι, αριστεία - ξεαριστεία, μόλις μπλέξεις με τους συριζαίους γίνεσαι αυτομάτως άξεστος και ημιμαθής. Γι' αυτό όλοι έπεσαν με τα μούτρα να διασπείρουν την είδηση. Ο ΣΚΑΪ, οι αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες, ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι συνήθεις μουλάδες του Εκσυγχρονιστάν που ξημεροβραδιάζονται στο Twitter.

Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η Ζορμπά δεν είχε καμία ανάμειξη και ότι αυτό ήταν ένα στημένο κόλπο από κάποιον Ιταλό. Ο ίδιος το αποκάλυψε. Αλλά το σενάριο “γκάφα Ζορμπά” τους ήταν τόσο γοητευτικό ώστε δεν τους έκανε καρδιά να το εγκαταλείψουν.

Έτσι, αντί να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη, το γύρισαν στο τσάμικο. Αντί να γράψουν ότι η υπουργός δεν έχει ανάμειξη, έγραψαν ότι η υπουργός υποστηρίζει ότι δεν έχει ανάμειξη. Και αντί να πουν ξεκάθαρα την αλήθεια, μίλησαν για “σύγχυση και χάος”. Για να συντηρήσουν ανοιχτό ένα θέμα που ήξεραν ότι είναι ψεύτικο. Ο Πορτοσάλτε δίνει ακόμα την προσωπική του μάχη στο Twitter και ζητάει και παραίτηση της yπουργού.

Αυτό είναι το επίπεδο του δημοσιογραφικού βραχίονα της Ν.Δ. Αυτών που μάχονται για να επιστρέψει η χώρα στον διαφωτισμό. Η εμπάθεια τους μετατρέπει σε γελοίους - και το θεωρούν και πλεονέκτημά τους. Καμαρώστε τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL