Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Όταν η Ν.Δ. χαρακτηρίζει "χούντα" δική της ρύθμιση, είμαστε "μπροστά στις πόρτες του φρενοκομείου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν η Ν.Δ. χαρακτηρίζει "χούντα" δική της ρύθμιση, είμαστε "μπροστά στις πόρτες του φρενοκομείου"

“Ήταν 'Χούντα' η Ν.Δ. το 2006 που είχε νομοθετήσει το ίδιο πράγμα που νομοθετούμε εμείς σήμερα;” αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σχολιάζοντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκη ότι η κυβέρνηση δείχνει «καθεστωτικές νοοτροπίες» και ότι «αυτά δεν τα έκανε ούτε η χούντα». Ο Στ. Κοντονής θύμισε ότι η διάταξη σχετικά με τις αλλαγές στις προϋποθέσεις για τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης είναι ίδια με διάταξη που είχε ψηφίσει η Ν.Δ. το 2006.

“Μένω έκπληκτος με αυτό που άκουσα, δεν το είχα ακούσει... Αυτό το παιδί το έχω ακούσει αρκετές φορές να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτή την κατάντια” τόνισε ο Στ. Κοντονής σχολιάζοντας δηκτικά ότι “ο κατήφορος της αντιπολίτευσης της Ν.Δ. είναι σε βαθμό που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί”. Ο Στ. Κοντονής σημείωσε μάλιστα ότι αφότου αναφέρθηκε στην αντίστοιχη ρύθμιση της Ν.Δ. το 2006 οι εκπρόσωποι του τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. δεν επανήλθαν στο ζήτημα.

Απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης ο Κ. Κυρανάκης προσπάθησε να πετάξει “την μπάλα στην εξέδρα” αναμασώντας παλιότερες ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του προέδρου του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου για υποτιθέμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Ο Κ. Κυρανάκης κατηγόρησε τον Στ. Κοντονή ότι “σε κάθε ευκαιρία αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του”, ενώ υποστήριξε ότι “ούτε ο ανασχηματισμός δεν σας ξεπλένει, κ. Κοντονή”. "Με αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, βρισκόμαστε μπροστά στις πόρτες του φρενοκομείου" είχε επισημάνει ήδη ο Στ. Κοντονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL