Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Θ. Φωτίου: «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει» (Video)

Η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα. Η κ. Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η κυβέρνηση πλέον θα έχει «περισσότερη ελευθερία να καθορίζουμε την πολιτική».https://www.youtube.com/embed/ReUUUK5GzWg

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα χρήματα του υπερπλεονάσματος θα πάνε σε αυτούς που αδικήθηκαν από την κρίση». Η μεγάλη διαφορά με τον Κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κυβέρνηση της εξαγγελίες που θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό θα τις εφαρμόσει άμεσα, μέσα σε ένα χρόνο, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχεται. «Μπορούμε να φτάσουμε το ποσοστό της ανεργίας στο προ μνημονίου επίπεδο» εκτίμησε η κ. Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκρινε ως «ένδειξη ακραίας πόλωσης η στάση όλης της αντιπολίτευσης». Χαρακτηριστικό είναι ότι τη στιγμή που εμφανίζεται ένα φως στη μνημονιακή νύκτα ο κ. Μητσοτάκης συνδέει την εθνική τραγωδία με αυτή τη μέρα. Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα σε συνθήκες μνημονίων ξέρουν πολύ καλά ότι η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, αλλάζει για τις κυβερνήσεις.

"Πάνω από 1 δις θα είναι το υπερπλεόνασμα και θα διανεμηθεί στους πιο χτυπημένους της κρίσης -αυτό θα το δούμε μέσα στο 2018 και άλλο 1 δις μέσα στο 2019-  και αυτή είναι η πρώτη ελευθερία των κυβερνήσεων μετά τη λήξη των μνημονίων. Επιπλέον δεν χρειάζεται να κάνεις επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις πέραν όσων έχουμε δεσμευθεί" είπε η κ. Φωτίου εξηγώντας ποιο θα είναι το αντίκτυπο της λήξης των μνημονίων για τον ελληνικό λαό.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL