Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει» (Video)

Η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα. Η κ. Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η κυβέρνηση πλέον θα έχει «περισσότερη ελευθερία να καθορίζουμε την πολιτική».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα χρήματα του υπερπλεονάσματος θα πάνε σε αυτούς που αδικήθηκαν από την κρίση». Η μεγάλη διαφορά με τον Κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κυβέρνηση της εξαγγελίες που θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό θα τις εφαρμόσει άμεσα, μέσα σε ένα χρόνο, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχεται. «Μπορούμε να φτάσουμε το ποσοστό της ανεργίας στο προ μνημονίου επίπεδο» εκτίμησε η κ. Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκρινε ως «ένδειξη ακραίας πόλωσης η στάση όλης της αντιπολίτευσης». Χαρακτηριστικό είναι ότι τη στιγμή που εμφανίζεται ένα φως στη μνημονιακή νύκτα ο κ. Μητσοτάκης συνδέει την εθνική τραγωδία με αυτή τη μέρα. Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα σε συνθήκες μνημονίων ξέρουν πολύ καλά ότι η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, αλλάζει για τις κυβερνήσεις.

"Πάνω από 1 δις θα είναι το υπερπλεόνασμα και θα διανεμηθεί στους πιο χτυπημένους της κρίσης -αυτό θα το δούμε μέσα στο 2018 και άλλο 1 δις μέσα στο 2019-  και αυτή είναι η πρώτη ελευθερία των κυβερνήσεων μετά τη λήξη των μνημονίων. Επιπλέον δεν χρειάζεται να κάνεις επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις πέραν όσων έχουμε δεσμευθεί" είπε η κ. Φωτίου εξηγώντας ποιο θα είναι το αντίκτυπο της λήξης των μνημονίων για τον ελληνικό λαό.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τάξις και Ασφάλεια

Από την επιχείρηση που έκαναν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, πληθαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο που δείχνουν τους αστυνομικούς σε ένα ντελίριο φανατισμού να επιδίδονται σε πράξεις αναίτιας βίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο