Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Φανφάρες ΓΣΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φανφάρες ΓΣΕΕ

Από τον αντιπολιτευτικό ανταγωνισμό και το ανάθεμα για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια δεν μπορούσε να απουσιάζει η ΓΣΕΕ.

Έτσι λοιπόν από τα γραφεία της Πατησίων (ίσως και από κάποια παραλιακή ψαροταβέρνα, μέρες που είναι) οι "εκπρόσωποι" των εργαζομένων μάς πληροφορούν, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ότι "δεν νοείται έξοδος από τα Μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης".

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όλη την επιχειρηματολογία των κομμάτων που ουσιαστικά εκπροσωπούν (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.) η ΓΣΕΕ κάνει κάνει λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης.

Αντί να ζητεί π.χ. να ξεκινήσουν άμεσα οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει κάλυψη και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, περιορίζεται σε πολιτικάντικες νουθεσίες, σημειώνοντας: "Αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, τότε οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα Μνημόνια θα υπηρετούν, όχι το γενικό καλό, αλλά φθηνές προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές φανφάρες". Σαν να μιλάει δηλαδή κοιτάζοντας τον καθρέφτη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL