Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιμέτωποι με το πολιτικό τους αδιέξοδο

Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος ότι οι χυδαιότερες εκδηλώσεις του πολιτικού λόγου της Ν.Δ. πληθαίνουν όσο ο χρόνος μετά την καταστροφή στο Μάτι περνάει. Η Ν.Δ. και ο φιλικός της Τύπος θα προσπαθήσουν...

Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος ότι οι χυδαιότερες εκδηλώσεις του πολιτικού λόγου της Ν.Δ. πληθαίνουν όσο ο χρόνος μετά την καταστροφή στο Μάτι περνάει. Η Ν.Δ. και ο φιλικός της Τύπος θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν την ατζέντα "ανίκανη και αναίσθητη κυβέρνηση" όσο περισσότερο μπορούν. Και όσο θα συνειδητοποιούν ότι η εκστρατεία πολιτικού μίσους δεν της βγαίνει, τόσο θα προσθέτουν πολιτικό μίσος από το δικό τους. Και τόσο περισσότερο η κοινωνία θα είναι αντιμέτωπη με πολιτικούς τραμπούκους σαν τον "τομεάρχη Υγείας" και πρωτοσέλιδα σαν των "Νέων".

Η εμμονή της Ν.Δ. σε αυτή την ατζέντα δείχνει πόσο αδύναμη θεωρούν την άλλη τους ατζέντα: το "τέταρτο Μνημόνιο", και τις "περικοπές συντάξεων που έρχονται". Αυτή όμως είναι που τους απασχολεί στην πραγματικότητα. Γι' αυτό ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνουν εκλογές σε δώδεκα μέρες. Θα γινόταν καταγέλαστος αν δεν είχε επικαλεστεί την καταστροφή. Τώρα έγινε αξιοθρήνητος.

Σε κάθε περίπτωση, αν η ανθρωποφαγία δεν τους βγει, έχουν εφεδρεία το "Μακεδονικό". Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την πρώτη ΔΕΘ μετά τα Μνημόνια και ετοιμάζεται ήδη να της επιτεθεί. Η επίθεση διά του "Μακεδονικού", ώστε η Ν.Δ. να συνδεθεί με ακροδεξιά τμήματα που την εγκατέλειψαν. Αλλά και προκειμένου να εξασφαλιστεί δυναμική παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στις κινητοποιήσεις.

Αυτή η όξυνση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αγωνία της Ν.Δ. μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο. Απέτυχαν να αποσταθεροποιήσουν μια κυβέρνηση που βγήκε από την κρίση του 2015, που είχε να διαχειριστεί μια εξουθενωμένη κοινωνία, να κλείσει τέσσερις αξιολογήσεις και να βγάλει πέρα το προσφυγικό.

Τώρα που ανοίγει λίγο ο ορίζοντας, τρέμουν.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πρωτοβουλία στα χέρια της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, που για τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε με δεμένα τα χέρια, τώρα έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της. Η προώθηση ώριμων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σχέδιο εξωστρεφούς δράσης θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο