Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προσοχή και υπευθυνότητα

Η Ν.Δ. κάνει συστηματικά ότι δεν βλέπει και δεν ακούει την άθλια, λούμπεν παρουσία και φρασεολογία που περιφέρουν στα ΜΜΕ κάποια από τα στελέχη της. Την ίδια ώρα, βέβαια, είναι έτοιμη να...

Η Ν.Δ. κάνει συστηματικά ότι δεν βλέπει και δεν ακούει την άθλια, λούμπεν παρουσία και φρασεολογία που περιφέρουν στα ΜΜΕ κάποια από τα στελέχη της. Την ίδια ώρα, βέβαια, είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί πολιτικά οποιαδήποτε φραστική διατύπωση οποιουδήποτε εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερά οφείλει να είναι προσεκτική. Το τελευταίο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος της δεξιάς προπαγάνδας βασίζεται σε φράσεις που έχουν απομονωθεί από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, ώστε να αλλοιώνεται το πραγματικό τους νόημα. Αυτοί που εκπροσωπούν την Αριστερά στα ΜΜΕ, εκτός από μια αυστηρή κοινωνία, που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον γκεμπελισμό της αντιπολίτευσης.

Γι' αυτό η Αριστερά οφείλει να διασφαλίσει ότι εκ μέρους της θα μιλάνε μόνο αυτοί που είναι κατάλληλοι. Οφείλει επίσης να απαιτήσει αντίστοιχου ύφους και ήθους παρουσίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και τη δέσμευση από τα ΜΜΕ ότι θα τηρούνται οι ελάχιστοι όροι για διάλογο ουσίας. Ώστε από τον δημόσιο πολιτικό διάλογο να αποκομίζει κάτι ουσιαστικό και η κοινωνία.

Τ.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο