Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Η Ν.Δ. καλύπτει τους τραμπουκισμούς / Νέα επίδειξη πολιτικού ήθους από τον Β. Οικονόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. καλύπτει τους τραμπουκισμούς / Νέα επίδειξη πολιτικού ήθους από τον Β. Οικονόμου

Επιμένει ο Βασίλης Οικονόμου -μέσω Facebook- στον προχθεσινό τραμπουκισμό κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Ρένας Δούρου και ειδικά στο ότι «θέλουνε κλωτσιές και δρόμο». Ο βουλευτής της Ν.Δ. κλιμάκωσε δε τους τόνους επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό: "Ψευτόμαγκας είναι αυτός που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη και δεν παραιτείται". Η οδός Πειραιώς αποφεύγει να καταδικάσει -εκτός από τον χυδαίο λόγο που επαναλαμβάνεται- και την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες 23 οικισμών του Μαραθώνα (μεταξύ των οποίων και το Μάτι) που διεκδικούσε το 2016 ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ...

"Η δήλωσή μου είναι 'δεν έχουμε Δασολόγιο, δεν έχουμε Κτηματολόγιο, αλλά αυτό το ξέρανε και ο κ. Τσίπρας και η κ. Δούρου. Δεν πολιτεύτηκαν με αυτό το δεδομένο; Δεν το ήξεραν όταν πολιτεύτηκαν το 2014 η κυρία Δούρου και ο κύριος Τσίπρας το 2015; Γιατί, αν δεν τα ήξεραν, θέλουν κλωτσιές και δρόμο. Είναι εγκληματίες αν πουν ότι δεν τα ήξεραν'. Και την επαναλαμβάνω, δεν μπορούν 5 και 4 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από μέρους τους να επικαλούνται άγνοια τόσο η Δούρου όσο και ο Τσίπρας και, εάν την επικαλούνται, τότε είναι υποκριτές, ανεύθυνοι και υπόλογοι για ό,τι συνέβη και ό,τι μπορεί να συμβεί όσο έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης" έγραψε χθες στο Facebook.

Τι ζητούσε το 2016

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” ο βουλευτής της Ν.Δ. με την ερώτησή του ζητούσε να μάθει γιατί δεν έχουν εξαιρεθεί από τους δασικούς χάρτες 23 περιοχές του Μαραθώνα, μεταξύ των οποίων και το Μάτι. Ο Βασίλης Οικονόμου ρωτούσε παράλληλα τους υπουργούς “πώς σκοπεύετε να επιλύσετε το εν λόγω θέμα, που αφορά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα;». Σχετικά ο κ. Οικονόμου ισχυρίστηκε χθες στη σελίδα του στο Facebook μεταφέροντας αυτούσιο το περιεχόμενο της ερώτησής του προ διετίας προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών: "Ας τη διαβάσουν προσεκτικά ξανά και ξανά γιατί δεν μπορούν να τη 'στρεβλώσουν' όσο και εάν προσπαθούν".

ΣΥΡΙΖΑ: “Ψευτόμαγκας ο Οικονόμου”

Η αποκάλυψη των... αξιώσεων του Βασίλη Οικονόμου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που, στρεφόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι “κατά δήλωση της κ. Σπυράκη από το 2007 (!), ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζητά κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Θα καταδικάσει σήμερα τις σχετικές ενέργειες του βουλευτή του, που είχαν ως στόχο τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας, αλλά και τους τραμπουκισμούς του;". Στον απόηχο της αποκάλυψης της ερώτησης του Βασίλη Οικονόμου το γραφείο Τύπου του κόμματος επισήμανε ότι «κανονικά, ο ψευτόμαγκας βουλευτής της Ν.Δ. θα έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης αφού γνώριζε τι είχε ζητήσει στη Βουλή, αλλά δεν το έκανε. Προχώρησε σε λεκτικούς τραμπουκισμούς απέναντι στην κυβέρνηση».

ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ

Το πλούσιο παρελθόν του Β. Οικονόμου

Από το "θα παίξουμε μπουνιές" (με Ξανθό - Πολάκη) μέχρι το "θα σπάσω τα χέρια του Μαξίμου όταν πάει να τα απλώσει στη Ν.Δ." (για τη Novartis...)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Οικονόμου έχει προκαλέσει αντιδράσεις με ακραίες και τραμπούκικες δηλώσεις του.

7.2.2018: Με αφορμή την υπόθεση Novartis, o Βασίλης Οικονόμου σε απειλητικό τόνο είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ: «Χωρίς να δω τη δικογραφία, αφού θέλει πολιτικές μαγκιές το Μαξίμου, θα τους πω μια κουβέντα: θα του σπάσω τα χέρια όταν πάει να τα απλώσει στη Νέα Δημοκρατία»...

30.4.2018: Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. επανειλημμένως έχει καταφερθεί κατά της κυβέρνησης λόγω της λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο" είχε πει μεταξύ άλλων: “Καμία θέση δεν μπορούν να έχουν σοβιετικής έμπνευσης εκτρωματικές, αχρείαστες και μίζερες δομές τύπου ΤΟΜΥ”...

31.10.2017: Ο βουλευτής της Ν.Δ. με αγοραίο τρόπο είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ, «να πάει να πιει καφέ στο καφενείο του χωριού του» επειδή διαφωνούσαν στα θέματα οικονομίας... Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το πάνελ της εκπομπής.

13.10.2017: Σε μια επίδειξη... «αντιπολιτευτικής πυγμής», ο «γαλάζιος» βουλευτής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, υπογράμμισε ότι «η θέση της Ν.Δ. στη χρήση κάνναβης αποκλειστικά για θεραπευτικούς λόγους είναι αυτονόητη. Όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα το υπερψηφίσουμε, αλλά θα είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί μην ανοίξουν καμία πόρτα ο κύριος Πολάκης με τον κύριο Ξανθό στη γενική χρήση κάνναβης, γιατί εκεί θα παίξουμε μπουνιές»...

26.10.2017: «Ταυτίζεστε με τον Ρουβίκωνα. Στέλνετε τον Ρουβίκωνα να κάνει ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Τάγματα εφόδου της Αριστεράς δεν θα γίνονται ανεκτά» είχε πει σε παραληρηματικό ύφος ο Βασίλης Οικονόμου στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη σε πάνελ εκπομπής στην ΕΡΤ1.

Αξιώνουν παραίτηση πριν αναλάβει!

Μικροπολιτική στις στάχτες συνεχίζει να κάνει η Ν.Δ., αξιώνοντας την αντικατάσταση του Γιάννη Ταφύλλη από τη θέση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι, «επιχειρώντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Γιάννη Ταφύλλη, ένα στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν, που μάλιστα έχει ήδη περάσει από δύο γενικές γραμματείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. χωρίς να έχει επιδείξει στοιχειώδες έργο».

Η Ν.Δ. ζητά “την αντικατάσταση του κ. Ταφύλλη από πρόσωπο -όπως σημειώνει- κύρους με εμπειρία στην πολιτική προστασία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους 91 νεκρούς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL