Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ιστορίες για το καλοκαίρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιστορίες για το καλοκαίρι

Ο Γουίνι και ο Σι

Εδέσματα για τη ζέστη

Διαγωνισμό εφευρετικότητας κάνουν οι εργαζόμενοι στους ζωολογικούς κήπους που φιλοξενούν ζώα ασυνήθιστα στις υψηλές θερμοκρασίες. Στην προσπάθειά τους να πείσουν τις -συνήθως λαίμαργες, αλλά εξαντλημένες από τη ζέστη- πολικές αρκούδες να φάνε, οι φύλακες στο Ζωολογικό Πάρκο της Βαρσοβίας έμαθαν να φτιάχνουν τεράστια παγάκια γεμιστά με φρέσκα φρούτα. Το έδεσμά τους είχε τεράστια επιτυχία και τους μιμήθηκαν και σε άλλους ζωολογικούς κήπους.

Μπάνια κυριών στον Περσικό Κόλπο

Μπορεί στο Ιράν οι άνθρωποι να κρατάνε την ανάσα τους για το πώς θα πληρώσουν αυτή τη φορά το εμπάργκο που τους επέβαλε πάλι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με τον πληθωρισμό να τρέχει πλέον με ξέφρενο ρυθμό, ωστόσο έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες ότι η ζωή συνεχίζεται με εμπάργκο και χωρίς. Στο νησί Κις στον Περσικό Κόλπο, στην “παραλία των κυριών”, οι αδειούχες του Αυγούστου δροσίζονται στα χλιαρά νερά με μπικίνι. Καθώς τα “μπεν μιξτ” είναι άγνωστα στη χώρα των μουλάδων, μπορούν να χαρούν τη θάλασσα χωρίς μαντίλα και μπουρκίνι, μακριά από τους άνδρες.

Θανατηφόρος καύσωνας

Στους εννέα αυξήθηκαν οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ισπανία σε διάστημα μίας εβδομάδας. Τα περισσότερα θύματα της θερμοπληξίας μετρήθηκαν στην Εστρεμαδούρα, στα σύνορα με την Πορτογαλία, όπου ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε έως και τους 46 βαθμούς Κελσίου το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ο Γουίνι και ο Σι

Ο Γουίνι το αρκουδάκι δεν παίρνει εύκολα τα γράμματα, το διακρίνει μια χαριτωμένη αφέλεια και είναι καλόκαρδο. Είναι μικρό, είναι χοντρό και δεν φοράει παντελόνι. Χαρακτηριστικά τα οποία επ’ ουδενί λόγω μοιράζεται με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Ωστόσο, στο κινεζικό Διαδίκτυο περισσεύουν οι συγκρίσεις μεταξύ του Σι και του Γουίνι, προς μεγάλη ενόχληση του Κινέζου ηγέτη. Σε βαθμό τέτοιο μάλιστα, ώστε η υπηρεσία λογοκρισίας να απαγορεύσει την προβολή της νέας ταινίας της Disney “Κρίστοφερ Ρόμπιν” με πρωταγωνιστή τον αφελή αρκούδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL