Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Το φάντασμα της Novartis τους τρομάζει πολύ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το φάντασμα της Novartis τους τρομάζει πολύ

Οι συνεχείς απόπειρες να ρίξουν το ταχύτερο δυνατό την κυβέρνηση αποκαλύπτουν τρόμο. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διακόψουν βίαια την κυβερνητική θητεία, παρότι βρισκόμαστε περίπου έναν χρόνο πριν την καθορισμένη ημερομηνία των εκλογών.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία χαρακτηρίστηκε ιστορικής σημασίας για τα Βαλκάνια από τη διεθνή κοινότητα, οι δυνάμεις της παλινόρθωσης δούλεψαν υπογείως για να πετύχουν τον στόχο τους με πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, έχοντας εργαστεί για την αποστασία βουλευτών της πλειοψηφίας. Τελικά δεν τα κατάφεραν.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, έστρεψαν όλα τα πυρά κατά της κυβέρνησης, ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα, έχοντας πετύχει να συντονίσουν απόλυτα τη Φώφη Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ να φορτώσουν όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τις τεράστιες διαχρονικές, δικές τους ευθύνες. Ξέχασαν ότι το 1983 έγινε η πρώτη σοβαρή νομοθετική προσπάθεια να μπει τάξη με τα κατασκευαστικά όργια των αυθαίρετων κτισμάτων.

ΤΟΤΕ που ο αείμνηστος οραματιστής χωροτάκτης πολεοδόμος Αντώνης Τρίτσης κατέθεσε στις 14 Μαρτίου του 1983 τον Νόμο 1337 (ΦΕΚ Α/33/1983) που ρύθμιζε την αναρχία των κατασκευών με αυστηρούς όρους για τους δασικούς χώρους και τις ακτές και υποχρέωση απαλλοτρίωσης μέρους των οικοπέδων για την ανάπτυξη των υποδομών σε δρόμους και ειδικούς χώρους για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το πελατειακό σύστημα κατάπιε και το φρέσκο τότε ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια ο συγκεκριμένος νόμος να μην εφαρμοστεί ποτέ!

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ λοιπόν το ιστορικό της αυθαιρεσιών και των πολιτικών ευθυνών όσων κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι το 2015, παρακάμπτοντας σοβαρά τεκμηριωμένα στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών και ακραίων συνθηκών με ανέμους 8 Μποφόρ, εξαπολύουν επιθέσεις φορτώνοντας όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ των κατά μέτωπο επιθέσεων οι δύο ανεπίσημοι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος. Επιθέσεις που δημιουργούν εντυπώσεις με στόχο να φέρουν πιο κοντά το νήμα της εκλογικής κούρσας. Και θέλουν να το φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται, διότι έχουν σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και πρωτίστως με την υπόθεση του σκανδάλου Novartis και δευτερευόντως με την υπόθεση διασπάθισης εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Noor1.

ΘΕΛΟΥΝ να το φέρουν πιο κοντά διότι μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, ο νόμιμος πολιτικός χρόνος προσφέρεται στην κυβέρνηση για ταχύτατη ορατή ανάπτυξη της οικονομίας. Επιδιώκουν να μην προλάβουν οι ψηφοφόροι να δουν την πραγματικότητα έξω από το τούνελ. Κι αυτό διότι οι δυνάμεις της παλινόρθωσης, οι επίσημοι και ανεπίσημοι χορηγοί τους, δεν έχουν -στην ουσία- κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης και εξυγίανσης του φαύλου πελατειακού κράτους.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ υπόθεση των φαρμάκων, τα στοιχεία είναι πολλά και οι ανακριτές του εξωτερικού ικανοί να αποδείξουν με στοιχεία όλες τις κομπίνες του διεθνών διαστάσεων αθέμιτου ανταγωνισμού. Ήδη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, έχουν τεκμηριωθεί οι κατηγορίες σε τουλάχιστον τρία πολιτικά πρόσωπα που έχουν σχέση με τη Ν.Δ.

ΑΥΤΟ είναι που τρέμουν. Έχοντας χάσει τη μάχη της πολιτικής παρένθεσης, θέτουν ως μοναδικό στόχο την ανατροπή του Τσίπρα για την επιστροφή των δυνάμεων που κατέστρεψαν τη χώρα, παραδίδοντας μέρος της πολιτικής εξουσίας στους διαπλεκόμενους παλιούς και νέους νταβατζήδες.

ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να καταστρώσουν εναλλακτικά σχέδια. Παράδειγμα: Ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα στην κοινωνία όταν από αύριο αρχίσουν οι κατεδαφίσεις των παράνομων κτισμάτων; Πώς θα κατηγορηθεί η κυβέρνηση και γι' αυτό; Με τι επιχειρήματα;

ΕΝΑ επιχείρημα προσέφερε ευχαρίστως το ΚΚΕ. Μέσω του «Ριζοσπάστη» μας είπε, ότι καταψήφισε την τροπολογία για τις κατεδαφίσεις των παρανόμων κατασκευών, διότι αυτό ρίχνει «στάχτη στα μάτια» του λαού!

ΔΗΛΑΔΗ; Δηλαδή το λαϊκό κίνημα μπορεί να παραπλανηθεί και να πιστέψει ότι υπάρχουν λύσεις προβλημάτων και στον καπιταλισμό! Και αφού το σοφό κόμμα έχει πάντα δίκιο, λύσεις στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη, άλλη κουβέντα. Το θέμα είναι ότι το επιχείρημα του ΚΚΕ έγινε πρωτοσέλιδο στα «Νέα» του Β. Μαρινάκη και στον «Ελεύθερο Τύπο» της Ν.Δ.!

ΑΥΤΟ το ετερόκλητο μέτωπο έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία. Θεωρεί πως μπορεί εύκολα να τη χειραγωγήσει. Δεν ακούει και δεν βλέπει. Πανικόβλητο για τις εξελίξεις που ακολουθούν, παίζει τα ρέστα του. Χάνει συνεχώς, αλλά επιμένει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL