Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Οι αρμοδιότητες στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη / Έγινε δεκτή η παραίτηση του Ν. Τόσκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αρμοδιότητες στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη / Έγινε δεκτή η παραίτηση του Ν. Τόσκα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο Ν. Τόσκας, και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Αλ. Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα την οποία και έκανε δεκτή, ευχαριστώντας τον για τη συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων. Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Για μια "κίνηση πολιτικής αξιοπρέπειας" έκαναν λόγο κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε και δημόσια με ένα tweet τον πρώην αναπληρωτή υπουργό: "Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα", έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πρώτη στιγμή

"Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο Νίκος Τόσκας. "Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών", συμπληρώνει και εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε, αλλά και όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές, "οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν".

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή μετά την καταστροφή στο Μάτι ο Νίκος Τόσκας είχε θέσει υπόψιν του πρωθυπουργού την παραίτησή του, η οποία την ώρα της κρίσης δεν έγινε δεκτή. Όπως είχε εξομολογηθεί και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ: "Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την 'ώρα της πάλης συνεχίζουμε' και δεν την έκανε δεκτή".

Ν.Δ.: "Ευθύνες με ονοματεπώνυμο: Αλ. Τσίπρας"

Στο μεταξύ, με μια ανακοίνωση που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα όσα υποστηρίζει όλες αυτές τις ημέρες, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για παραίτηση που είναι "λίγη", υποστηρίζοντας λίγη ώρα μετά την παραίτηση Τόσκα πως "οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας". Ειδικότερα, η Πειραιώς τονίζει: "Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα".

"Μικροψυχία με ονοματεπώνυμο: Κυρ. Μητσοτάκης"

"H μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης", απάντησε το Μαξίμου στη Ν.Δ. "Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της Ν.Δ. στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο", υπογραμμίζει με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σε γραμμή Ν.Δ. το ΚΙΝ.ΑΛΛ...

"Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας, όμως η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανένα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παύλος Χρηστίδης, καλώντας, σε κοινή γραμμή με την Πειραιώς, τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. "Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

...έμπλεξε και τα Εξάρχεια το Ποτάμι

"Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνδέοντας το Μάτι με... τα Εξάρχεια. "Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι", τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL