Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Παραιτήσεις, αλλά όχι εκλογές, ζητάει ο Στ. Θεοδωράκης / "Δεν θα σηκώσουμε προεκλογικές αφίσες πάνω στα αποκαΐδια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήσεις, αλλά όχι εκλογές, ζητάει ο Στ. Θεοδωράκης / "Δεν θα σηκώσουμε προεκλογικές αφίσες πάνω στα αποκαΐδια"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Αναζωπυρώθηκε χθες η αντιπαράθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με το Ποτάμι, που καταγγέλλει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για “συκοφαντίες”. Την ίδια ώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στο θέμα των παραιτήσεων για την πυρκαγιά στην Αττική, αλλά με διαφορετική ρητορική από εκείνη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και χωρίς να ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης.

Αφορμή για την κόντρα των πρώην συνεργαζόμενων κομμάτων αποτέλεσε η συνέντευξη του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη στα “Νέα” (του Μαρινάκη) όπου ουσιαστικά κατηγορεί το Ποτάμι ότι ήθελε να τους οδηγήσει στον ΣΥΡΙΖΑ! “Η ηγετική ομάδα του Ποταμιού έθεσε υπό αμφισβήτηση την αυτόνομη πορεία μας, θεωρώντας ότι θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε ρεζέρβα του Καμμένου αν φύγει από την κυβέρνηση”, υποστηρίζει.

Όσα λέει “ξαφνικά -καθ' υπαγόρευση, φανταζόμαστε- ο Μ. Χριστοδουλάκης” είναι “ψευδή και συκοφαντικά”, τονίζει το Ποτάμι. “Τελικά κάποιοι βυθίζονται εύκολα στα παλιά κόλπα. Ίσως η συνεχής παραμονή στα νοτισμένα με παλαιοκομματισμό, ψεύδη και ίντριγκες γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη τους κάνει κακό. Να το προσέξουν”, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

“Οι υπουργοί, οι γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν. Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες”, υποστηρίζει ο Στ. Θεοδωράκης με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν ζητάει εκλογές: "'Με αυτό το σκεπτικό, τότε γιατί να μην φύγει ολόκληρη η κυβέρνηση', είναι ίσως το εύλογο ερώτημα. Γιατί οι νεκροί δεν μας ανήκουν. Ανήκουν στους συγγενείς τους, τους φίλους τους, σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να κλαίνε. Δεν θα σηκώσουμε προεκλογικές αφίσες πάνω στα αποκαΐδια. Δεν θα στήσουμε κάλπες πάνω στους τάφους τους. Θα έρθει ο χρόνος και γι' αυτές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL