Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Τσάμπα μάγκες ή τσάμπα φιλάνθρωποι;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Τσάμπα μάγκες ή τσάμπα φιλάνθρωποι;

Πέραν της δέσμης των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη και την ανακούφιση των πυρόπληκτων της ανατολικής Αττικής και το άνοιγμα διαφόρων τραπεζικών λογαριασμών όπου θα κατατίθενται τα χρηματικά ποσά για την ενίσχυση όσων επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες και ένα έργο φιλανθρωπίας όπου διάφοροι ευκατάστατοι τύποι μοιράζουν εκατομμύρια εισπράττοντας μπράβο και χειροκροτήματα για την ανθρωπιά και το κιμπαριλίκι τους. Και μπράβο του και μαγκιά του λοιπόν του προέδρου που έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη και έσπρωξε ένα εκατομμύριο για τους καμένους της Ραφήνας και έκανε περήφανους και τους οπαδούς της ομάδας. Και στα κανάλια έπαιξε και στις εφημερίδες του έπαιξε η είδηση για το εκατομμύριο του προέδρου αλλά αν τολμήσει κανείς και ρωτήσει πού ακριβώς κατατέθηκαν αυτά τα χρήματα, θα πέσει το σύμπαν να τον πλακώσει.

Γι' αυτό λοιπόν ας αφήσουμε για την ώρα στην άκρη το εκατομμύριο των πυρόπληκτων και ας αναζητήσουμε το μισό εκατομμύριο που ο ίδιος πρόεδρος έταξε το 2014 στους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα kefaloniapress.gr πως “η δωρεά Μαρινάκη, του Ολυμπιακού Πειραιά στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά αφορούσε 500.000 ευρώ για την ανακατασκευή τεσσάρων σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η τύχη τής δωρεάς επισήμως αγνοείται”. Η δημοσιογραφική έρευνα, όπως αυτή δημοσιεύεται σε ΜΜΕ της Κεφαλλονιάς, υποστηρίζει πως “αυτή η δωρεά δεν έχει γίνει αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή, δεν έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει περάσει στα έσοδα του δήμου”. Με λίγα λόγια το μισό εκατομμύριο του φιλάνθρωπου προέδρου μόνο σχολεία δεν έχει γίνει στο σεισμόπληκτο νησί που έχει μείνει με την ρεκλάμα, τους διθυράμβους, τις φωτογραφίες, τα χαμόγελα και τις χειραψίες αλλά από χρηματική βοήθεια μηδέν εις το πηλίκο.

Αντιγράφουμε και πάλι από το kefaloniapress.gr: Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ρωτάμε: Υπάρχει τελικά η «δωρεά Μαρινάκη»; Αν ναι, πώς αξιοποιήθηκε και σε ποια έργα; Αν όχι, γιατί έμεινε αναξιοποίητη; Για πόσα χρόνια θα την κρατά στα ταμεία του ο Ολυμπιακός μέχρι να την αποδεχτούμε; Και ένα ακόμα ερώτημα: Αφού τα σχολεία θα επισκευαστούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ακόμα δεν έχουν ενταχθεί), κατά πόσο θα ισχύει η «δωρεά Μαρινάκη»;

Για τέτοια φιλανθρωπία μιλάμε, για τέτοιους κιμπάρηδες αλλά και τέτοιους δημάρχους. Τα υπόλοιπα είναι για τους τσάμπα μάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL