Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Το άγχος της Ν.Δ. να «παραιτήσει» έναν υπουργό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το άγχος της Ν.Δ. να «παραιτήσει» έναν υπουργό

Μπορεί να έχει δώσει «σιωπητήριο» για λίγες μέρες η Ν.Δ. στα φιλικά της ΜΜΕ, όμως, όταν έχεις μάθει στα «παλιά κόλπα», δύσκολα αλλάζεις συνήθειες. Έτσι, πριν ακόμα η Ελλάδα θάψει τους νεκρούς της, το μιντιακό σύστημα της Ν.Δ. δείχνει ότι στο Μοσχάτο «ακονίζουν τα μαχαίρια τους». Το ζητούμενο είναι παραιτήσεις. Για να καταγράψει μία επιτυχία η αντιπολίτευση.

Το ζητάει η «Καθημερινή». «Παραίτηση» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας, η οποία θεωρεί ότι «η παραίτηση τουλάχιστον ενός Έλληνα υπουργού θα δείξει ότι η κυβέρνηση σέβεται τα θύματα». Ας σημειωθεί αρμοδίως η θερμή παράκληση Αλαφούζου για «παραίτηση τουλάχιστον ενός υπουργού», γιατί δεν μιλά μόνο για τον εαυτό του. Στοίχημα: Σύντομα θα ακούσουμε και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά παραίτηση, να διαπιστώνει «τεράστιες ευθύνες» και «κυβερνητική αδράνεια», όπως ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής».

Στοίχημα: σύντομα θα ακούσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαπιστώνει «τεράστιες ευθύνες» και «κυβερνητική αδράνεια», όπως ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής»

Το ζητάει και ο ΔΟΜ. «Η χώρα είναι γυμνή. Αλλά γι’ αυτή τη γύμνια δεν ακούστηκε ούτε μία συγγνώμη, δεν υποβλήθηκε ούτε μία παραίτηση» αναφέρει το κύριο άρθρο στα «Νέα» του Μαρινάκη. Πολύ πιο ψύχραιμος, ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας Γιάννης Πρετεντέρης χαρακτηρίζει «νούμερα» τους κυβερνητικούς («οι αριθμοί είναι δυστυχώς τραγικοί. Με τα νούμερα θα ασχοληθούμε αργότερα» γράφει, ενώ λίγες γραμμές παραπάνω υποστηρίζει ότι «τη στιγμή του πένθους βγάζεις το σκασμό». Ίσως να μην έχει πένθος.

Παραιτήσεις ζητάει και ο ΔΟΜ, ενώ το κύριο άρθρο των "Νέων" υποστηρίζει ότι "η χώρα είναι γυμνή"

Στο ίδιο μοτίβο και ο «Φιλελεύθερος», που με δέος διαπιστώνει στο κύριο άρθρο του ότι «δεν απολογούνται και δεν παραιτούνται» και γενικώς δεν τους κάνουν τα χατίρια. Και γι’ αυτό ντύνεται «πρετεντέρης»: «Η κυβέρνηση της ολιγωρίας και της διάλυσης του κράτους κάνει μικροπολιτική επικοινωνιακή διαχείριση και φλερτάρει με άθλιες θεωρίες συνωμοσίας για να αποσείσει τις ευθύνες της» υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδό του, ενώ στις εσωτερικές σελίδες ο τίτλος για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είναι «Ανίκανος, ανεύθυνος, επικίνδυνος!». Ο στόχος του μιντιακού μπλοκ είναι σαφής...

Ο «Φιλελεύθερος» με δέος διαπιστώνει στο κύριο άρθρο του ότι «δεν απολογούνται και δεν παραιτούνται» και γενικώς δεν τους κάνουν τα χατίρια

Ο «σοβαρή Χρυσή Αυγή»

Τουλάχιστον ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος με διαρκείς αναρτήσεις του στο Τwitter βάζει περισσότερους στόχους - μήπως και πετύχει κάποιον: «Δούρου, Σκουρλέτης, Τόσκας και ο Τσίπρας έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» γράφει.

Τον «ευρύτερο» στόχο θέτει και ο έγκριτος αναλυτής της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου, που γράφει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να ανακοινώσει την αποχώρησή της το συντομότερο». Μία ημέρα πριν ο ίδιος αναλυτής υποστήριζε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος μεταχουντικός κυβερνήτης που επιδίωξε να κερδίσει 'πόντους' στον κομματικό ανταγωνισμό με πρωτοβουλίες που αναποδράστως θα έδιναν ρόλο στον ακροδεξιό εθνικισμό».

Και τα λέει αυτά εκείνος που υποστήριζε στον ΣΚΑΪ: «Γιατί όχι μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην τη δεχτούμε να υποστηρίξει -όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως συνέβη χθες στη Νορβηγία- μια συντηρητική συμμαχία»!

Δολοφονία χαρακτήρων

Όμως, για να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραίτηση, πρέπει να υπάρξουν και τα «επιχειρήματα». Ένα από αυτά είναι η δολοφονία χαρακτήρων. Στον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε διάβασε περσινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, όπου έγραφε «ανησυχεί ο ΣΚΑΪ που δεν υπάρχουν θύματα από τη φωτιά», προκειμένου να δείξει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αμφισβητεί ότι υπάρχουν θύματα!

«Μήπως είναι περσινό;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. «Εδώ λέει 27 λεπτά. Δεν βρίσκω χρόνο» απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε, που προφανώς δεν είχε επαληθεύσει τις πηγές του. Αλλιώς θα ήξερε ότι η ανάρτηση Πολάκη αφορούσε τις φωτιές στη Ζάκυνθο το 2017. Αλλά ο στόχος είναι να δείξουμε ότι ο Π. Πολάκης το 2018 πιστεύει ότι δεν υπάρχουν νεκροί...

https://twitter.com/ArisPortosalte/status/1022076588375138304?ref_src=twsrc^tfw

Τη μισή κυβέρνηση θέλει να ξηλώσει ο Ά. Πορτοσάλτε

Επίθεση στο ΕΣΡ που τόλμησε

Το παιχνίδι αυτό παίζεται εκ του ασφαλούς. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης περιορίζεται σε νουθεσίες «να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες». Και ταυτόχρονα δέχεται «μπούλινγκ» ότι ενεργεί «λες και είναι ενεργούμενο της κυβέρνησης. Απειλώντας ουσιαστικά τα ΜΜΕ να μην μεταδίδουν όσα δεν εξυπηρετούν την κυβέρνηση για την πύρινη τραγωδία!» (όπως έγραψε ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης στο Liberal για τον πρόεδρο του ΕΣΡ Θ. Κουτρουμάνο). Δηλαδή εκεί που σου χρωστούν σου παίρνουν και το βόδι!

Τους διαψεύδουν οι επαΐοντες

Στην προσπάθεια ανεύρεσης των «επιχειρημάτων» το κανάλι του Φαλήρου επιστράτευσε τους επιστήμονες. Εις μάτην. Παρουσία της Σίας Κοσιώνη, του Παύλου Τσίμα, του Άρη Πορτοσάλτε ο Δρ. Δασολογίας Γαβριήλ Ξανθόπουλος είπε ότι η φωτιά στην Ανατολική Αττική έχει «μοναδικά στοιχεία». Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν βγαίνει «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, η δημοσιογράφος τον διακόπτει χωρίς να ολοκληρώσει την απάντησή του.

«Πριν συνεχίσετε, να μου επιτρέψετε να πάμε στον αντιστράτηγο ε.α. της Πυροσβεστικής Ιωάννη Ζαχίλα» είπε. Όμως και ο Ι. Ζαχίλας που έχει πολύχρονη πείρα στην πυρόσβεση, όχι μόνο δεν επέρριψε ευθύνες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά απεναντίας δήλωσε πως το φαινόμενο της συγκεκριμένης φωτιάς ήταν τόσο ακραίο ώστε «γι’ αυτή την καταστροφή που είχαμε δεν ευθύνεται ούτε ο κύριος Τσίπρας ούτε ο κ Τόσκας, ούτε ο κύριος Καπάκης, ο γ.γ.».

Αλληλεγγύη μόνο από τον ΣΚΑΪ

Πάντως γενικά για τον ΣΚΑΪ το μόνο που υπάρχει είναι ο... ΣΚΑΪ. Ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου (του οποίου το σπίτι υπέστη καταστροφές στη φωτιά) είπε χθες ότι «το μόνο σχεδιασμένο και αποδεδειγμένα οργανωμένο πρόγραμμα βοήθειας για τους πυρόπληκτους είναι το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Να απευθυνθείτε στον ΣΚΑΪ κεντρικά, να δούμε τι θα κάνουμε. Και από 'κεί και πέρα θα το διαχειριστούμε εμείς το θέμα». Δεν υπάρχουν οργανωμένοι δημόσιοι φορείς, Γιατροί του Κόσμου, δήμοι, Περιφέρειες, προσπάθειες πολιτών σε όλη τη χώρα. Μόνο ΣΚΑΪ!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL