Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Άργησαν αλλά το κατάλαβαν;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Άργησαν αλλά το κατάλαβαν;

Μπορεί ο κόσμος να το 'χει τούμπανο και η Νέα Δημοκρατία κρυφό καμάρι, η αλήθεια είναι, όμως, πως κάποιοι εκεί στα Δεξιά το πήραν χαμπάρι το κακό που πάει να γίνει και βάλθηκαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με τον ακροδεξιό εσμό, τους χρυσαυγίτες και τα “δήθεν συλλαλητήρια” για τη Μακεδονία. Και ενώ η Πειραιώς ζει στον κόσμο της και δεν βλέπει ποιοι οργανώνουν, ποιοι πρωτοστατούν και ποιοι επιδίδονται σε βανδαλισμούς μνημείων, τραμπουκισμούς και προκλήσεις στις “πατριωτικές συγκεντρώσεις” για το "Μακεδονικό", κάποιοι κατάλαβαν τι πάει να γίνει με την επιπολαιότητα που δέρνει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. και τρέχουν να τα μπαλώσουν έστω και την τελευταία ώρα.

Για “μεγάλη ζημιά από τα δήθεν συλλαλητήρια” κάνει λόγο η εφημερίδα “Δημοκρατία”, που με χθεσινό δημοσίευμά της επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του πολιτικού χώρου τον οποίο και εκφράζει, σε αντίθεση με την επίσημη οπτική της Νέας Δημοκρατίας που μέχρι σήμερα δεν έχει δει ούτε έναν φασίστα, ούτε έναν τραμπούκο, ούτε έναν υπόδικο της Χ.Α. να σηκώνει το “πατριωτικό” λάβαρο κατά της “κυβέρνησης των προδοτών”. Χρειάστηκε η παρέμβαση της εφημερίδας μήπως και ξυπνήσουν κάποιοι εκεί στην Πειραιώς με τους κινδύνους που τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια εγκυμονούν τόσο για την πολιτική όσο και για την κοινωνική ζωή του τόπου, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη.

Εγκλωβισμένη στην μικροκομματική της τακτική και στην υπερσυντηρητική ηγεμονία των προερχόμενων από το ΛΑΟΣ βουλευτών της, η ηγεσία της Ν.Δ. αρνείται πεισματικά να επικρίνει και να στηλιτεύσει την παρουσία, τη δράση, αλλά κυρίως το “καπέλωμα” των συλλαλητηρίων από ακροδεξιούς. Είναι δε τέτοια η “τύφλωση” της Πειραιώς που αναγκάστηκε η εφημερίδα του χώρου τους να βγει και να τους φωνάξει πως η ηγεμόνευση των συλλαλητηρίων αυτών -που η Ν.Δ. αρνείται να καταδικάσει ακόμη και όταν οι τραμπούκοι ξυλοκοπούν πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- “διώχνουν κόσμο και δίνουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση”.

Στη “Δημοκρατία” άργησαν, αλλά το κατάλαβαν. Στην Πειραιώς ακόμα να πάρουν μυρωδιά με τι έχουν μπλέξει. Εκτός και αν μας έχουν ξεγελάσει όλους και δεν πρόκειται περί αβλεψίας αλλά περί συγκεκριμένης επιλογής, οπότε τσάμπα και τα άρθρα και οι επισημάνσεις για ένα κόμμα που έχουν πάρει το πάνω χέρι οι ακροδεξιοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL