Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξυλοδαρμός φοιτητή από τάγματα εφόδου

Στα «συλλαλητήρια» για τη Μακεδονία - Στο ύψος της Αριστοτέλους μια ομάδα από αυτούς έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα άρχισαν να πειράζουν μια νεαρή γυναίκα και όταν ο σύντροφός της αντέδρασε του όρμησαν και άρχισαν να τον χτυπάνε άγρια

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι ακροδεξιοί «νεομακεδονομάχοι». Το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια μίας ακόμη διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μέσω Διαδικτύου, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε και χτύπησε νεαρό όταν διαμαρτυρήθηκε για τα σεξιστικά σχόλια που έκαναν στη σύντροφό του.

Στη συγκέντρωσή τους που έγινε στον Λευκό Πύργο συμμετείχαν περί τα 200 άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, ενώ δέσποζε το πανό με το σύνθημα «αλήτες προδότες πολιτικοί». Στο ύψος της Αριστοτέλους μια ομάδα από αυτούς έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα άρχισαν να πειράζουν μια νεαρή γυναίκα και όταν ο σύντροφός της αντέδρασε του όρμησαν και άρχισαν να τον χτυπάνε άγρια. Πριν λίγες ημέρες, σε αντίστοιχη πορεία, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε σε νεαρό μετανάστη, ενώ βεβήλωσαν εβραϊκά μνημεία.

Να καθαρίσουμε τους δρόμους από τα «σκουπίδια»

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στη νέα επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων. «Για μια ακόμη φορά οι αυτοαποκαλούμενοι 'πατριώτες' έδειξαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις σημαίες, τον εθνικό ύμνο και τα συνθήματα για τη Μακεδονία», σχολίασε με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιόν των δήθεν πατριωτών οι οποίοι λειτουργούν ως ναζιστικά τάγματα εφόδου και συμπεριφέρονται ως αφεντικά της πόλης απειλώντας και τρομοκρατώντας. Στην πραγματικότητα' αυτό που κάνουν είναι να δυσφημούν την πόλη και να προσβάλλουν τη σημαία την οποία διατείνονται πως τιμούν, ενώ στην πραγματικότητα την ατιμάζουν και το μόνο σύμβολο που αρμόζει στα χέρια τους είναι η σβάστικα».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως «οι συνεχείς επιθέσεις και καταστροφές πρέπει να απαντηθούν πολιτικά από τον δημοκρατικό κόσμο της πόλης, να απομονωθούν οι εθνικιστικές συμμορίες και να δοθεί ένα τέλος στην εθνοκαπηλία και τη φασιστική τρομοκρατία με πνεύμα ενότητας και χωρίς αποκλεισμούς». «Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της πόλης να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν απερίφραστα και έμπρακτα παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης και τους Θεσσαλονικείς. Καλούμε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση με σκοπό να καθαρίσουμε τους δρόμους της πόλης από τα 'σκουπίδια'», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο