Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου: Τέλος Ιουλίου οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο Λύκειο (Video)

Ολοκληρώθηκε η χρονιά με κάποιες μικρές αλλαγές που κάναμε όπως το ότι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου πήραν απολυτήριο με λιγότερα μαθήματα. Τα πολλά μαθήματα δεν είναι κριτήριο ακαδημαϊκότητας τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόλου, λίγα μαθήματα, καλά και με εμβάθυνση.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων παρέπεμψε στο τέλος του μήνα για τις ανακοινώσεις των αλλαγών που προγραμματίζει το υπουργείο για την Γ’ Λυκείου.

Mιλώντας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εγκρίνει την ερχόμενη Τρίτη το τελευταίο πρόγραμμα σπουδών άρα όλα τα τμήματα είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους νέους φοιτητές από τη νέα χρονιά.

"Έχουμε καταθέσει τα νομοσχέδια για τις συνέργειες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Πύργου". Θα ψηφιστούν τα σχετικά νομοσχέδια και μετά θα υπάρξει ένας χρόνος για να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα κατάσταση, ανέφερε σχετικά.

Μετά από πολλές συζητήσεις έχουμε δύο νομοσχέδια που έχουν την συγκλονιστική συναίνεση των ενδιαφερομένων. Είμαστε στη λογική των ριζοσπαστικών λύσεων με συντηρητικά βήματα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στη Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελλόπουλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χειραγωγηθούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο