Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Από την κατάτμηση της Β' Αθηνών προκύπτει / Από την κατάτμηση της Β' Αθηνών προκύπτει Βόρεια και Νότια Νέα Δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από την κατάτμηση της Β' Αθηνών προκύπτει / Από την κατάτμηση της Β' Αθηνών προκύπτει Βόρεια και Νότια Νέα Δημοκρατία

Η θετική ψήφος της Ν.Δ. στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής προκαλεί πυρετό διεργασιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ήδη ζητήσει από τους βουλευτές του Λεκανοπεδίου να ενημερώσουν το κόμμα σε ποιον τομέα επιθυμούν να είναι υποψήφιοι από τη στιγμή που η σχετική ρύθμιση θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, ωστόσο, σε κεντρικό επίπεδο από την Οδό Πειραιώς.

Στον Δυτικό Τομέα ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμήσει τον Δυτικό Τομέα. Οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα, στον οποίο θα κατανεμηθούν 15 έδρες και θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Φιλοθέης - Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ανακοίνωσε ήδη ότι θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα. Τον ίδιο δρόμο ίσως ακολουθήσουν και οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Άννα Καραμανλή. Στον Δυτικό Τομέα θα κατανεμηθούν 11 έδρες και θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Οι Σοφία Βούλτεψη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενδέχεται να βάλουν “πλώρη” για τον Νότιο Τομέα, που εκλέγει 18 έδρες και θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου. Μεταξύ Βορείου και Νοτίου Τομέα βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας.

Στην Περιφέρεια Αττικής, που θα “σπάσει” στα δύο, ανατολικά θα προσανατολιστεί ο Μάκης Βορίδης, ενώ δυτικά οι Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Γαλάζιοι ανταγωνισμοί

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, “το σπάσιμο” της Β' Αθήνας προκαλεί προβληματισμό σε πολιτευτές της Ν.Δ. λόγω της “πληθώρας διαθεσιμοτήτων για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, κυρίως του Βόρειου και Νότιου Τομέα”. Παράλληλα, υποψήφιοι του κόμματος έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις κινήσεις προβεβλημένων γαλάζιων δημάρχων καθώς θεωρούν πώς όσοι ενταχθούν στα ψηφοδέλτια θα έχουν το πλεονέκτημα των στενών δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL