Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Απελάσεις και επαγγελματίες υπερπατριώτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απελάσεις και επαγγελματίες υπερπατριώτες

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο σε άλλους δύο, επειδή προσπάθησαν να αναμειχθούν στα εσωτερικά μας. Αυτό που, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως συνέβη είναι ότι οι συγκεκριμένοι έδιναν χρηματικά ποσά σε δημάρχους και μητροπολίτες προκειμένου να επηρεάσουν τις τοπικές κοινωνίες και να οργανώσουν συλλαλητήρια εναντίον της λύσης του “Μακεδονικού”.

Η ενέργεια αυτή δεν σχετίζεται με τη γραμμή που ακολουθεί η χώρα μας στις διεθνείς σχέσεις. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θέλει ισότιμες σχέσεις φιλίας και καλής συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου. Και το έχει αποδείξει με τις διεθνείς της συναντήσεις, τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που προωθεί, αλλά και αποφεύγοντας συστηματικά να εμπλακεί σε ψυχροπολεμικού χαρακτήρα κλιμακώσεις, όπως η πρόσφατη απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις περισσότερες δυτικές χώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί οποιαδήποτε χώρα, επειδή δεν την συμφέρει η επίλυση του “Μακεδονικού”, να αναμειγνύεται στα εσωτερικά μας, και μάλιστα με τρόπο που ακουμπάει θέματα εθνικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτοί που τα έδωσαν. Υπάρχουν και αυτοί που τα πήραν, για να εκφράσουν ειλικρινέστερα τον “υπερπατριωτισμό τους”. Για να ξεσηκώσουν ανιδιοτελώς τον κόσμο και να υπερασπιστούν ανιδιοτελώς την πατρίδα από τους προδότες. Για να μαζέψουν συμμορίες ακροδεξιών σε αντισυγκεντρώσεις, και, αν προκύψει, να βεβηλώσουν και κανένα εβραϊκό μνημείο. Όπως επίσης υπάρχουν και οι “υπερπατριώτες” της ΠΓΔΜ, οι οποίοι μάλλον από τις ίδιες πηγές χρηματοδοτούν την ανιδιοτέλειά τους.

Ο κατ' επάγγελμα “υπερπατριωτισμός” δημιουργεί πολλά προβλήματα. Δεν λύνει κανένα. Αλλά, όπως φάνηκε, είναι και μια επικερδής επιχείρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL