Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Π. Ρήγας: Αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική και αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Αύγουστο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική και αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Αύγουστο (Video)

Στην εφαρμογή πλέον της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την ψήφιση στην Βουλή του Κλεισθένη και την επαναφορά του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας μιλώντας στην ΕΡΤ.https://www.youtube.com/embed/cSmt1Xj9iU8

«Με την τροπολογία καταρρίπτεται το όποιο επιχείρημα για παραβίαση του χρονικού ορίου των αυτοδιοικητικών εκλογών, άρα έρχονται στη λήξη της θητείας. Οι αυτοδιοικητικές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές κάτι που διασφαλίζει την μεγάλη συμμετοχή και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ μειώνεται και το κόστος. Επιπλέον θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό υπήρχε δέσμευση, ότι με τη λήξη του μνημονίου, θα γινόταν η αύξηση του κατώτατου μισθού. Το ύψος της αύξησης θα κριθεί με βάση τα δημοσιονομικά αποτελέσματα εξήγησε ο κ. Ρήγας.

Επιπλέον, όπως είπε, μετά τις 21 Αυγούστου ξεκινούν οι επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας με την επεκτασιμότητα. Η εικόνα που υπάρχει τώρα είναι ότι έχει σε κάποιες επιχειρήσεις αυξηθεί ήδη ο κατώτατος μισθός και αυτό είναι σε θετική κατεύθυνση, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η οικονομία πάει καλά.

Για τη διαπραγμάτευση για συντάξεις και αφορολόγητο ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα μέτρα που υποχρεωθήκαμε να πάρουμε για το 2019 και το 2020, καταφέραμε να τα αντισταθμίσουμε με αντίμετρα. Ακόμα και αυτά τα ψηφισμένα μέτρα όμως μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με βάση τα νέα δεδομένα, όπως επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μοσχοβισί.

Υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ κάτι που δεν υπολογίζονταν στις προηγούμενες εκτιμήσεις ενώ τα έσοδα του κράτους θα μας εκπλήξουν θετικά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρθούν μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL