Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ο εθνολαϊκιστικός κατήφορος της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο εθνολαϊκιστικός κατήφορος της Ν.Δ.

Πάγια εθνική θέση της χώρας είναι ότι δεν αμφισβητεί τις συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει και δεν δέχεται καμία αμφισβήτησή τους από κανέναν. Ο κ. Δημοσχάκης χαρακτήρισε χθες δημοσίως τη Συνθήκη της Λωζάννης "επώδυνη και επαίσχυντη". Προβάλαμε τη δήλωσή του, αυτούσια και χωρίς καμία επεξεργασία, για να αναδείξουμε το μέγεθος της ανευθυνότητας που επικρατεί πλέον στη Ν.Δ. γύρω από τα εθνικά θέματα. Για να επιδείξει, μέρες που είναι, ο κ. Δημοσχάκης λίγο παραπάνω εθνοπατριωτισμό στην εκλογική του περιφέρεια, έκανε πάσα σε διάφορους Δημοσχάκηδες της άλλης πλευράς να ανοίξουν συζήτηση για τη Λωζάννη.

Χθες ο κ. Δημοσχάκης επανήλθε κατηγορώντας την "Αυγή" για μονταζιέρα. Επιχείρησε κάπως να δικαιολογήσει το "επώδυνη", αλλά παρέκαμψε το "επαίσχυντη". Κυρίως, όμως, έδωσε στον εαυτό του μια ευκαιρία να πει ότι η Συνθήκη της Λωζάννης "...παγίωσε την ειρήνη και στερέωσε τα σύνορά μας. Και λειτούργησε διαχρονικά ως ιστορικό εμπόδιο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα...". Να παραδεχτεί, δηλαδή, ότι έκανε γκάφα, ότι είπε μια κουβέντα παραπάνω για τα τοπικά κανάλια παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα. Ο υπεύθυνος για θέματα Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ.

Ας προσέξουν στη Νέα Δημοκρατία, γιατί ο κατήφορος που έχουν πάρει δεν έχει σταματημό. Από την ώρα που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εθνική γραμμή του 2008 και να παίξουν στο "Μακεδονικό" με την Ακροδεξιά, η καθημερινή πλειοδοσία των στελεχών της σε εθνολαϊκισμό δεν έχει σταματημό. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, πολύ περισσότερο όταν αφορά και ανθρώπους με υπεύθυνες και ευαίσθητες κομματικές θέσεις. Κι αν σήμερα όλο αυτό δείχνει απλώς γελοιότητα και πατριδοκάπηλο τυχοδιωκτισμό, αύριο μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Α. ΤΣΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL