Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Νίκος Παππάς: η Ελλάδα κόμβος δίκαιης ανάπτυξης / Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι από τον ΟΤΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Παππάς: η Ελλάδα κόμβος δίκαιης ανάπτυξης / Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι από τον ΟΤΕ

Ενεργοποιήθηκε χθες από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά η πρώτη σύνδεση οπτικών ινών "μέχρι το σπίτι" (Fiber To The Home) του Ομίλου ΟΤΕ, που δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για γρήγορο Ίντερνετ.

Η εκδήλωση, κατά την οποία ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση κτηρίου όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

Οι επενδύσεις σε οπτική ίνα, την τεχνολογία που αντικαθιστά τα παραδοσιακά καλώδια χαλκού, πρόκειται να αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια και πραγματοποιούνται από το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ επενδύονται από τον Όμιλο ΟΤΕ. Η οπτική ίνα "μέχρι το σπίτι" δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων και νέων δυνατοτήτων επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στα νοικοκυριά.

Ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, τα δίκτυα νέας γενιάς «θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο δίκαιης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων». Ο υπουργός έβαλε χρονολογία- ορόσημο το 2025, οπότε η Ελλάδα, με ενίσχυση και από δημόσιους πόρους, θα έχει υπερβεί τους στόχους για την "Κοινωνία του Gigabit". Όπως σημείωσε μάλιστα, η ταχύτητα ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών, με συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης, αποτελεί «παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις» και δείχνει πώς «ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής».

«Καταφέραμε να έχουμε το μεγαλύτερο -κατ’ αναλογία- πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε ευρυζωνικές υποδομές στην Ευρώπη, ύψους 700 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία» τόνισε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, υπογραμμίζοντας ότι νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της δράσης Superfast Broadband, να επιδοτηθούν (σε ύψος 360 ευρώ) και να αξιοποιήσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου ΟΤΕ, έως το τέλος του 2019, η κάλυψη Cosmote Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH αναμένεται να φτάσει το 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL