Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Το σκέφτεστε να ήταν ο Πρετεντέρης μέσα στη σπηλιά; Ποιος θα τον έβγαζε άραγε;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Το σκέφτεστε να ήταν ο Πρετεντέρης μέσα στη σπηλιά; Ποιος θα τον έβγαζε άραγε;

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Την ώρα που η κοινή γνώμη πληροφορείται συγκλονισμένη τις άγριες λεπτομέρειες για το bullying που οδήγησε ένα 14χρονο αγόρι στην αυτοκτονία, ένας αναγνωρισμένος δημοσιογράφος νομιμοποιεί - μέσω ενός δήθεν χιούμορ - τη λεκτική βία και τον κοινωνικό ρατσισμό κατά των υπέρβαρων ατόμων. Ακόμη πιο ανατριχιαστικό, το ότι το "αστείο" του δημοσιογράφου συνδέεται με την αγωνιώδη προσπάθεια απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης. "Το σκέφτεστε να ήταν ο Φίλης μέσα στη σπηλιά; Πώς θα τον έβγαζαν άραγε;" αναρωτήθηκε από ραδιοφώνου ο Γ. Πρετεντέρης, αφήνοντας άπαντες άφωνους με το χυδαίο, ρατσιστικό, αντικοινωνικό και απάνθρωπο "χιούμορ" του.

Αλήθεια, το σκέφτεστε; Το σκέφτεστε πόσο αστείο είναι να στοχοποιείς κάθε άνθρωπο για το βάρος του; Το σκέφτεστε πόσες πιθανότητες έχει να επιζήσει ένα παιδί με παραπάνω κιλά στο εγκεφαλικό σπήλαιο του κ. Πρετεντέρη; Το σκέφτεστε πόση συσσωρευμένη πίεση έχει μέσα του κάθε θύμα bullying και πού μπορεί να φτάσει; Αλήθεια, τα σκέφτεστε όλα αυτά που συνοδεύουν το "αστείο" του κ. Πρετεντέρη και του κάθε δημοσιογράφου που σε ρόλο σύγχρονου Προκρούστη στοχοποιεί ό,τι περισσεύει και ό,τι ξεπερνά τα μέτρα και τα στάνταρ της σωματοτυπικής ελίτ; Σκέφτεστε πόση απενοχοποιημένη βαρύτητα αποκτά το bullying όταν αυτό εκφέρεται υπό τη μορφή αστείου από ένα πρόσωπο που για δεκαετίες έχουμε συνηθίσει να μπαίνει στα σπίτια μας μεταφέροντας ειδήσεις και σχόλια επί παντός επιστητού;

Ό,τι και να σκεφτούμε πάντως, είναι σίγουρο ότι δεν θα καταφέρουμε να γελάσουμε με το "αστείο" του κ. Πρετεντέρη. Δεν θα γελάσουμε την ώρα που ένα παιδί έχει βάλει τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας τον κοινωνικό ρατσισμό του περίγυρού του. Δεν θα γελάσουμε την ώρα που κάποια άλλα παιδιά δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβιστούν από ένα σπήλαιο και να γλιτώσουν από τον θάνατο ανεξαρτήτως πόσο ζυγίζουν. Δεν θα γελάσουμε με την πολιτική εμπάθεια του χιουμορίστα δημοσιογράφου, ο οποίος επιχειρεί να μας εγκλωβίσει στο σπήλαιο της προσωπικής του χυδαιότητας με επιθετικά "αστεία" για τη διαφορετικότητα του άλλου που οφείλει να κρυφτεί από τα μάτια των "Πρετεντέρηδων" της κανονικότητας μέχρι να αντιστραφεί το "χιούμορ".

"Το σκέφτεστε να ήταν ο Πρετεντέρης μέσα στη σπηλιά; Ποιος θα τον έβγαζε άραγε;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL