Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Από το "κλείστε την αξιολόγηση τώρα" στη "γαλάζια" τροπολογία....
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από το "κλείστε την αξιολόγηση τώρα" στη "γαλάζια" τροπολογία....

Την τροπολογία για μη περικοπή των συντάξεων που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε χθες η Ν.Δ. "Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής" είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προς τα κυβερνητικά έδρανα κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ωστόσο, μοιάζει να απευθύνεται σε παλιότερη... εκδοχή του πολιτικού του εαυτού.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση (στην οποία αξίωνε το ΔΝΤ προνομοθέτηση μέτρων), ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζητούσε ταυτόχρονα εκλογές αλλά και άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης! Στις 17 Φεβρουαρίου 2017, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνιζε στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής: "Εμείς λέμε κλείστε τώρα την αξιολόγηση. Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές να κλείσετε την αξιολόγηση”. Την ίδια περίοδο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας επισήμαινε ότι η διαπραγμάτευση και οι "παράλογες απαιτήσεις" των δανειστών είναι ευθύνη της κυβέρνησης!

Παράλληλα, όταν η κυβέρνηση πέτυχε τη θέσπιση των θετικών μέτρων ως αντιστάθμισμα στις περικοπές των συντάξεων και του αφορολογήτου που αξίωνε το ΔΝΤ, η Ν.Δ. τα καταψήφισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: "Τα αντίμετρα είναι μεγάλη απάτη. Τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων. Πρώτες προτεραιότητες για τη Ν.Δ. είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου των επιχειρήσεων"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL